Slik svarer Hareide på spørsmål om han vil gå inn i regjering med Frp

STORTINGET (TV 2): KrF-leder Knut Arild Hareide står fast ved at han ønsker en regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF. Avstanden til Frp er for stor, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag møttes gruppa til KrF til møte på Stortinget. Der var blant andre partileder Knut Arild Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad til stede.

– Dette er et foreløpig møte fordi vi ennå ikke vet hvem som blir en del av stortingsgruppen vår. Her blir det også rom for å gjøre noen vurderinger, sier Hareide til TV 2.

En av tingene KrF nå må vurdere, er om de vil søke regjeringsmakt eller ei.

Vil ha Venstre og Høyre

– Kan det bli aktuelt å gå inn i regjering med Frp?

– Vi har sagt til velgerne våre at vi ønsker en regjering bestående av sentrumspartiene og Høyre.

– Står du fast ved det?

– Ja, vi står ved det. Vi synes at den politiske avstanden er for til at KrF og Frp kan sitte sammen, og det er et budskap jeg tar med meg inn i samtalene mellom de andre partilederne i neste uke.

– Hadde det ikke vært fint å bli integreringsminister?

– Jeg tror ikke at vi skal drive med den typen spekulasjoner. Dette handler om politikk og ikke om posisjoner, svarer Hareide.

Flere vil i regjering

Det er også knyttet spenning til hva Venstre nå vil gjøre. Alle andre enn Trine Skei Grande har fått munnkurv i saken, og hun ønsker ikke å stille til intervju onsdag.

Imidlertid er TV 2 kjent med at flere sentrale personer jobber for at partiet skal gå inn i regjering også med Frp. I april fikk partitoppen Abid Raja direkte spørsmål om han ønsker å gå inn i regjering med Frp. Da svarte han følgende:

– Ja, om vi får mer gjennomslag for vår politikk, redusere Frps innflytelse og legge en demper på det borgerlige konfliktnivået, så tror jeg det hadde tjent Venstre over tid.

Neste torsdag starter de formelle samtalene mellom Trine Skei Grande, Siv Jensen, Knut Arild Hareide og Erna Solberg.