Pimsiri Songngam (37) ble drept av ektemannen Bengt Ronald Hansen.
Pimsiri Songngam (37) ble drept av ektemannen Bengt Ronald Hansen. Foto: Privat

Bengt Ronald Hansen dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrapet i Kirkenes

En 60 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til 21 års fengsel for å ha drept kona og stesønnen i Kirkenes i august i fjor, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam Songngam (12) ble skutt og drept i sitt hjem i Kirkenes mandag 29. august 2016.

Ifølge NRK er Bengt Ronald Hansen (60) dømt til 21 års fengsel i Hålogaland lagmannsrett, onsdag.

I dommen skriver lagmannsretten at drapene på Pimsiri og hennes sønn Petchngam ble begått på en særdeles brutal og gruoppvekkende måte.

Ifølge lagmannsretten hadde dobbeltdrapet klare elementer av planlegging i forkant.

Drapshandlingene blir som i tingretten betegnet som rene henrettelser, der 60-åringens kone først var vitne til at sønnen ble skutt og dødelig såret, før hun selv ble drept med sønnen som vitne.

– De var totalt forsvarsløse i situasjonen, og uten noen muligheter for flukt, skriver lagmannsretten som ikke fant formildende omstendigheter.

1. september kjente juryen i saken 60-åringen skyldig i drapene.

Hansen (60) ble dømt til 21 års fengsel. Dommen fra Øst-Finnmark tingrett i juni, men anket saken. Han har ikke erkjent straffeskyld i saken.

Ifølge tiltalen skjøt 59-åringen sin stesønn med et kaliber 12 haglgevær klokken 4 på natten. Gutten døde senere samme natt på Kirkenes sykehus av forblødning.

Kona Pimsiri ble skutt på kloss hold og døde umiddelbart.

Hansen har innrømmet at det må ha vært han som begikk drapene, men han har forklart at det må ha svartnet for ham og at han ikke husker hvordan skuddene falt.

NTB