– Arsenal kan gjøre det til en fordel

Arsène Wenger hinter om at han kan komme til å stille med to forskjellige lag i høst, og TV 2s Premier League-ekspert mener han må bruke reservene i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Arsenal slo Bournemouth 3-0 lørdag i videovinduet øverst!

Arsenal havnet utenfor topp fire for første gang på tjue år forrige sesong, og må denne sesongen ta til takke med spill i Europaligaen. Gruppespillet åpner hjemme mot tyske Köln torsdag kveld.

Det er knyttet spenning til hvordan Arsenal-manager Arsène Wenger stiller i turneringen. Allerede søndag venter Chelsea i det TV 2 Sport Premium-sendte oppgjøret på Stamford Bridge.

– Det er ingen nye skadeproblemer. Vi har noen spillere som får hvile, og skadesituasjonen er ikke så ille, men Francis Coquelin er ute i tre uker, sa franskmannen på onsdagens pressekonferanse før Köln-kampen.

London Evening Standard skriver at Aaron Ramsey, Mesut Özil, Alexandre Lacazette, Granit Xhaka, Petr Cech, Danny Welbeck og Laurent Koscielny alle sto over onsdagens trening og hviles mot Köln. Sistnevnte er ute med karantene for utvisningen han fikk mot Bayern München forrige sesong.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre mener Wenger gjør rett i å stille reservepreget i Europaligaen.

– I gruppespillet bør de stille med færrest mulig av spillerne som skal starte helgen etter, spesielt i begynnelsen. Arsenal må gjøre reisen gjennom gruppespillet billigst mulig. Fungerer ikke det, må de mobilisere for å avansere, sier han.

Vinneren av Europaligaen får billett til neste års Mesterliga, men Wenger går ikke med på at det er den beste muligheten for en retur til Mesterligaen.

– Det er en av mulighetene. Jeg mener den beste sjansen er gjennom Premier League. Vi ønsker å vinne enhver turnering vi deltar i, og vi har kvalifisert oss til Champions League gjennom ligaen i tjue år, sier Wenger.

Forrige sesong sikret Manchester United seg Mesterliga-spill gjennom seieren over Ajax i Europaliga-finalen.

– Når man er ferdig med gruppespillet vet man hvor det er best sjanse. Da har vi kommet langt i Premier League-programmet, og Wenger kan da gjøre et valg som José Mourinho gjorde i Manchester United forrige sesong, sier Petter Myhre.

Wenger mener Arsenal har nok bredde i stallen til å kjempe på flere fronter, og at han kan stille med minst to forskjellige lag denne sesongen.

– Jeg tror kvaliteten er god nok til å komme seg videre fra gruppen, sier Myhre om Arsenal, som er i gruppe med Köln, Bate Borisov og Røde Stjerne.

Chelsea-manager Antonio Conte gjorde flere forandringer på laget til 6-0-seieren over Qarabag tirsdag, selv om de har to døgn mer tid til å forberede seg til søndagens storkamp i Vest-London.

– Det betyr en hel del, og det er derfor Arsenal må gjøre den reisen billigst mulig. Fra å være en ulempe for Arsenal, kan det være en fordel ved å håndtere det på billigst mulig måte. Det blir en utfordring for Wenger hvordan han skal håndtere dette. Jeg blir overrasket om han går «all in», sier Myhre.

Arsenal ligger på ellevteplass etter fire serierunder i Premier League.

– Målsettingen til Arsenal og Wenger må være å utfordre om tittelen. Nå har Wenger blitt reddet av FA-cuptriumfene, men jeg tror han må komme med noe mer, sier Petter Myhre.

Det er ventet at David Ospina, Jack Wilshere og Theo Walcott får spille mot Köln. Wenger ble spurt om Wilshere, som forrige sesong var utlånt til Bournemouth og som ble koblet til andre klubber gjennom hele sommeren.

– Jeg mener Jack må fortsette med å få tilbake energien i spillet. Det har alltid vært et stort press på at han skal komme tilbake så raskt som mulig. Han blir sterkere for hver dag som går. Han er et stykke bak de andre spillerne. Hver kamp er en mulighet for ham, sier Wenger.

Se Chelsea mot Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag ettermiddag fra klokken 13.45.