FRU FILIFJONKA: TItanic-stjerne Kate Winslet er skuespilleren bak Mummidalens Filifjonka i den nye animasjonsserien.
FRU FILIFJONKA: TItanic-stjerne Kate Winslet er skuespilleren bak Mummidalens Filifjonka i den nye animasjonsserien. Foto: Valerie Macon / AFP

Mummitrollet blir animasjons-serie:

Kate Winslet (41) gir stemmen til Filifjonka

Tove Janssons Mummi-univers blir revitalisert i ny TV-serie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå 72 år siden den første boken om Mummitrollet og alle vennene fra Mummidalen ble utgitt av den finsksvenske forfatteren Tove Jansson.

Siden den gang har det blitt flere bøker, billedbøker, TV-serier og filmer som har grepet mangt et barnehjerte på 50 språk og 124 land.

Nå nærmer det seg premiere på en ny animert TV-serie av Janssons verden.

Det er det finske produksjonsselskapet Gusty animations som står bak serien «Moominvalley». Den vil bestå av 13 episoder på 22 minutter hver, og får premiere våren 2019.

Stjernespekket cast

Nå melder melder The Hollywood Reporter at store deler av casten klar, og den er ikke annet enn imponerende.

– Vi er svært fornøyde med denne stjernespekkede casten, som har blitt nøye utvalgt til å passe Tove Janssons høyt elskede karakterer, sier produksjonsselskapets kreative leder, Marika Makaroff.

I rollene som Mummitrollet, Mummimamma og Mummipappa finner vi henholdsvis Taron Egerton, Rosamund Pike og Matt Berry.

Egerton er kjent fra blant annet «Kingsman: The Secret Service» og «Eddie the Eagle», Pike fra «Gone Girl» og Berry fra «The IT Crowd». Rosinen i pølsa er likevel at «Titanic»-stjernen Kate Winslet (41) inntar rollen som den pertentlige og pripne Fru Filifjonka.

– De vil tale til unge og gamle. Vi skaper et familiedrama, som ikke vil vike fra dybden og kompleksiteten fra Janssons originale verk, forsikrer Makaroff.

Samarbeider med Janssons niese

Produksjonsselskapet har fått full støtte fra selskapet Moomin Characters og samarbeider med Tove Janssons niese, Sophia Jansson, som i dag er selskapets styreleder.

– Tove ga innbyggerne i Mummidalen et verdigrunnlag av toleranse, kjærlighet, respekt, vennskap og mot – noe verden trenger som aldri før. Vi er veldig glade for å ha en så god cast og stab som deler disse verdiene når de skal gjenskape Mummi for unge og gamle fans, sier Jansson.

I produksjonsstaben finner vi også den Oscar-vinnende regissøren Steve Box, mest kjent for sitt arbeid med Wallace and Gromit-filmene.

Snorkfrøken spilles av Akiya Henry, Sniff av Warwick Davis og Stinky av Will Self. Hvem som skal gi stemmer til Lille My, Hufsa og Snusmumrikken er foreløpig ikke offentliggjort.