Kriminalteknikere fra politiet på åstedsadressen i Oppegård i saken hvor seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Kriminalteknikere fra politiet på åstedsadressen i Oppegård i saken hvor seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

drapsforsøket i oppegård

Forsvarer: – Bror (15) av offeret er tatt hånd om av barnevernet

Seks personer er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Både offeret og de siktede er i samme familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de seks familiemedlemmene som er siktet, er det en 15-åring, en 16 år gammel gutt, en på rundt 18 år, jentas mor og en voksen mann, skriver Dagbladet.

Hverken 15-åringen eller 16-åringen erkjenner straffskyld.

15-åringen er siktet for medvirkning til drapsforsøk, opplyser hans forsvarer, Trond Dyvik, til TV 2. Han forteller at gutten har sittet i en åpen celle i hele dag, og at det har vært belastende for ham.

– Jeg har fått opplyst av påtalemyndigheten at han nå vil bli overtatt av barnevernet. Det vil si at han blir betraktet løslatt og forhåpentlig sjekket ut av saken, sier Dyvik til TV 2.

15-åringen har sagt at han ikke var vitne til hendelsen eller kjente til det som hadde skjedd. Dyvik forteller at gutten er glad for å høre at søsteren er utenfor livsfare.

– Umulig å erkjenne

Heller ikke 16-åringen erkjenner straffskyld.

– Han har vært i avhør som jeg har vært til stede på. Ut ifra hans forklaring skjønner jeg at det er umulig å erkjenne straffskyld, sier advokat Harald Ottestad til Dagbladet.

Det var tirsdag kveld ved 19-tiden at politiet fikk melding om en voldshendelse i Oppegård der en 18 år gammel kvinne ble brakt til sykehus.

– Vi har fått opplyst at hun er utenfor livsfare, og hennes skader er nå beskrevet som moderate, sier politioverbetjent Rikke Hallgren.

Forsøk på æresdrap

Hun vil ikke si noe om motivet bak volden, men ifølge VG er en av politiets teorier at det er snakk om et forsøk på æresdrap.

– Hennes alvorlige skader gir grunn til å mistenke at det har vært brukt våpen, sier Hallgren til avisen.

Hallgren vil heller ikke si noe om hva slags skader 18-åringen er påført eller om voldshendelsen har skjedd innendørs eller ute. Hvem som varslet politiet, vil hun ikke gå ut med.

– Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen og ønsker foreløpig ikke å gå ut med mer informasjon. Det er mye vi kartlegger, kriminalteknikere er på stedet og gjør undersøkelser, og vi er i full gang med informasjonsinnhenting, sier Hallgren til NTB.

Uklart hendelsesforløp

Politiet undersøker området rundt boligen til familien i Oppegård. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Politiet undersøker området rundt boligen til familien i Oppegård. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Hun forteller at det er uklart hvor dette har skjedd.

Hun sier politiet i tillegg til å jobbe med avhør av de siktede og fornærmede også er i full sving med å avhøre vitner.

– Vi er i den situasjon at vi jobber med videre avhør for å få kartlagt det som har skjedd, sier politioverbetjenten.

En nabo forteller VG at hendelsen delvis fant sted på asfalten og delvis på en gressplen like foran en blokk.

– Det så ut som jenta fikk løpt unna og at noen fulgte etter, men jeg så ikke hvor de løp, sier naboen til avisen.

Varetektsfengsling

Det ligger an til at politiet vil framstille de siktede for varetektsfengsling senere denne uka.

– Ettersom de er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det naturlig at den videre etterforskningen vil avklare spørsmålet om varetektsfengsling i løpet av kort tid, sier Hallgren.

Den 18 år gamle kvinnen ble avhørt av politiet på sykehuset ved 16.30-tiden, skriver VG.

Kriseteamet i Oppegård kommune er varslet, ifølge politiet.

(TV 2/NTB)