Kristiansand  20170619.
Forsvarer Svein Kjetil Stallemo under rettssaken etter dobbeltdrap i Kristiansand desember 2016.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20170619. Forsvarer Svein Kjetil Stallemo under rettssaken etter dobbeltdrap i Kristiansand desember 2016. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik

dobbelt-drapene i kristiansand:

Forsvareren mener drapssiktet (16) må få under ni år i fengsel

KRISTIANSAND (TV 2): Forsvareren til gutten som knivdrepte Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) mener klienten ikke oppfyller vilkårene for å bli dømt til forvaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kom frem i prosedyrene i ankesaken i Agder lagmannsrett.

«Stor gjentakelsesfare», mente Kristiansand tingrett, som i juli i år dømte en 16 år gammel gutt til elleve års forvaring for de brutale drapene på tenåringen Jakob Hassan og kvinnen som forsøkte å hjelpe Hassan, Tone Ilebekk, 5. desember i fjor.

I går ble det kjent at aktoratat, som i forrige runde ikke ba om forvaringsdom, også har landet på at den unge gutten ikke skal få tidsavgrenset fengselsstraff.

– Jeg var for raus under tingrettens behandling da jeg foreslo en dom på ti års fengsel. Nå støtter jeg tingrettens dom som ble på 11 års forvaring, sa aktor Jan Danielsen i sin sluttprosedyre.

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo hadde bare timer før argumentert for det motsatte.

– Drapene fremstår som brutale og meningsløse. Likevel er det domstolens oppgave å holde hodet kaldt, sa Stallemo i sin sluttprosedyre.

Stallemo viste til at maksimumsstraff for barn som begår drap er 15 års fengsel. Han mener, i likhet med de sakkyndige i saken, at det ikke foreligger gjentakelsesfare og at forvaring dermed ikke kan rettferdiggjøres.

Forsvareren viste til en rekke tidligere dommer som gikk på straffenivået for voksne. Han understreket at gutten skal ha betydelig rabatt siden han var så ung på gjerningstidspunktet

– Basert på tidligere dommer om barn som begår drap og det at gutten tilsto da han fikk beskjed om at han var siktet, mener jeg at tiltalte skal dømmes til åtte år og ti måneders fengsel, sa Stallemo