Ålgård  20170812.
Politibil ved stedet der det er funnet en død person i Ålgård i Rogaland. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.
Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix
Ålgård 20170812. Politibil ved stedet der det er funnet en død person i Ålgård i Rogaland. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix

29-åring erkjenner å ha drept 26-åring på Ålgård

En 29 år gammel mann som er en av flere siktede i drapssaken på Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland, erkjenner drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet og siktet 14. august, og har nå erkjent straffskyld i politiavhør, skriver Stavanger Aftenblad.

– Av hensyn til etterforskningen går jeg ikke nærmere inn på siktedes forklaring. Vi mener det fortsatt foreligger bevisforspillelsesfare i saken, som fremdeles etterforskes for fullt, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt til avisen.

26 år gamle Kjetil Kilen Aase ble funnet død i en omsorgsleilighet på Ålgård lørdag 12. august. I tillegg til 29-åringen er også en 21 år gammel kvinne siktet for drap. Begge kommer fra Ålgård.

I tillegg er en 21 år gammel utenlandsk mann med lovlig opphold i Norge, siktet for bevisunndragelse, mens en 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann er siktet for henholdsvis å ha unndratt en drapsmistenkt fra straffeforfølgelse og for falsk forklaring.

Den drapssiktede kvinnen er innlagt på institusjon og ble forsøkt avhørt forrige uke, men avhøret ble avsluttet etter kort tid. Politiet har fått signaler om at den endelige obduksjonsrapporten vil være klar denne uka.

(©NTB)