Ambulansearbeider Harald rykket ut til ulykke og fant sin egen datter med store skader

Datteren hadde falt av hesten og ble hardt skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En sommerdag i 2014 endret livet seg for Hannah Lunden. Den hesteglade 17-åringen skulle bare ta seg én siste ridetur helt på slutten av dagen, da hun falt av hesten.

– Jeg ble slått bevisstløs. Da jeg våknet noen minutter etterpå husker jeg at venninnen min sitter over meg og skriker inn i ansiktet mitt, forteller Hannah til God Morgen Norge.

Pappa rykket ut

Hannahs far er ambulansearbeider, og det var han som ble oppringt med melding om at det hadde skjedd noe alvorlig. Han har rykket ut til mange ulykker, men denne gangen var det noe helt spesielt. Harald var den første som kom til ulykkesstedet for å hjelpe.

Hardt skadet: Slik så Hannah ut etter ulykken.
Hardt skadet: Slik så Hannah ut etter ulykken.

– Det var godt å se ansiktet til pappa, men jeg skjønte også at dette var alvorlig, sier Hannah.

Harald felte noen tårer mens han jobbet med å hjelpe datteren, samtidig som han var svært skjerpet og fokusert.

– Jeg kommer aldri til å angre på at jeg valgte dette yrket. Det er veldig fint, oppi alt det vonde, å få lov til å være der for Hannah. Jeg opplevde det som en fin ting, tross at det var en krevende situasjon, forteller han.

Ble lam

Hannah ble lam fra halsen og ned etter ulykken. Den livlige tenåringsjenta måtte brått innstille seg på et helt annet liv. Hun har vært lei seg og bitter, men ønsker ikke å fokusere på hvordan ulykken kunne vært unngått.

– Det nytter ikke å tenke sånn, da blir man gal.

17-åringen omtaler seg selv som sta, og bestemte seg raskt for at hun skulle gå igjen – til tross for at legene ga henne en odds på 1:1000. Bare seks måneder etter ulykken var hun tilbake på hesteryggen. Etter en tøff opptreningsperiode på Sunnaas sykehus har hun trent opp hele overkroppen, og klarer nå å ga ca. 200 meter med støtte.

I dokumentarserien «Søsken», som sendes på TV 2 onsdag kveld, kan du se hvordan Hannah prøver å tilpasse seg sitt nye liv i rullestol.

TILBAKE: I dokumentarserien Søsken kan du se hvordan det går når Hannah rir igjen.
TILBAKE: I dokumentarserien Søsken kan du se hvordan det går når Hannah rir igjen.

«Sutrekopp»

Ulykken har ikke bare endret hverdagen for Hannah. Faren hennes er blitt mye mer sentimental.

– Litt sutrekopp, ler datteren ertende.

– Med en gang han blir litt rørt, så kommer tårene med en gang.

Men ulykken har satt sport i hele familien.

– Som familie så har vi nok blitt mer glad i hverandre, og så plukker vi ut de positive tingene. Nøkkelen vår har vært å la de positive tingene råde, sier Harald.

Se Søsken på TV 2 onsdag kl. 21.40, eller på TV 2 Sumo.