Lillehammer sjokkerte Storhamar: – Det var ikke hockey, det var dans!

Storhamar måtte se seg slått 4-3 av Lillehammer i tirsdagens Mjøsderby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar – Lillehammer 3-4:

Det var stor stemning og «mætt fjøs» i tirsdagens Mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer.

5124 tilskuere hadde tatt turen til CC Amfi, men hjemmefansen måtte til slutt gå skuffet hjem.

Lillehammer vant nemlig 4-3 i Mjøsderbyet, blant annet takket være to fulltreffere av David Morley.

Ekspertene lot seg spesielt imponere over Morleys 3-2-scoring.

– Det er ikke hockey, det er dans. Han hadde nesten lim på pucken. For en prestasjon, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om den vakre scoringen.

Christian Larriveé scoret alle tre målene for Storhamar i nederlaget. Det siste kom like før slutt, men Storhamar lyktes ikke med å sette inn 4-4-scoringen i sluttsekundene.

– Det var en ellevill kamp, men Lillehammer kunne juble til slutt. De kunne feire et fantastisk resultat i CC Amfi, sa Skjelbæk.

Ingen mål i første periode
Første periode ble tett og intens, men det ble ingen mål.

– Det manglet litt fra begge lag. Storhamar hadde en kjempesjanse etter 15 sekunder, men etter det ble det skapt mindre enn forventet, mente TV 2 Sportens hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm etter de første 20 minuttene på CC Amfi.

– Men Lillehammer kom godt forberedt og gjorde det vanskelig for Storhamar, poengterte eksperten.

Lillehammer stilnet CC Amfi
I andre periode sjokkerte Lillehammer hjemmelaget. For snaue fem minutter ut i perioden, i spill fem mot fire, stilnet Lillehammer hjemmefansen da Stephan Vigier dundret inn 1-0-scoringen.

– Det var helt fortjent at Lillehammer tok ledelsen, før kampbildet snudde helt i løpet av de fem minuttene av andre periode, poengterte TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

To minutter og 15 sekunder før slutt av andre periode svarte Storhamar. Etter at gultrøyene hadde lagt et massivt press på Lillehammer, dukket Christian Larriveé opp og satte inn 1-1-scoringen.

Men bare sekunder stilnet Lillehammer CC Amfi igjen. Sondre Bjerke fikk styrte inn 2-1-scoringen for rødtrøyene.

– Nå ble det stille her igjen, sa Dahlstrøm etter Lillehammers 2-1-scoring.

– Men det Storhamar viste i de to første periode var ikke godt nok. De så ut som et lag uten selvtillit, spesielt med pucken. Men Lillehammer leverte mer enn det jeg forventet, oppsummerte han.

Christian Larriveé viste seg frem igjen
I tredje periode måtte Storhamar heve seg. Og snaue seks minutter ut i perioden presenterte Christian Larriveé seg igjen.

Fra langt holdt plasserte han pucken i mål og utlignet til 2-2. Det var Christian Larriveés andre fulltreffer for dagen.

– Det skuddet hadde en hastighet i hvert fall jeg mener er sjeldent på en hockeyarena, sa Dahlstrøm om scoringen.

– Det var ikke hockey, det var dans!
Sju minutter før slutt tok Lillehammer ledelsen nok en gang. David Morley lekte inn 3-2-ledelse. Bortefansen jublet hemningsløst.

– Det er ikke hockey, det er dans. Han hadde nesten lim på pucken. For en prestasjon, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om den vakre scoringen.

Like etter fikk Lillehammers tilreisende supportere enda mer å juble for. David Morley scoret nemlig igjen, og sendte Lillehammer opp i 4-2-ledelse.

Men like før slutt fikk reduserte Storhamar til 4-3 og fansen øynet nytt håp. Christian Larriveé satte pucken rett i mål og scoret sitt tredje for dagen.

Men Lillehammer fikk pucken ut i sluttsekundene og halte i land seieren.