BIFF RIKT PÅ JERN: Patrick Labouree (44) fant to ståltrådbiter, en på 4,3 cm og en på 0,7 cm inne i løvbiffen.
BIFF RIKT PÅ JERN: Patrick Labouree (44) fant to ståltrådbiter, en på 4,3 cm og en på 0,7 cm inne i løvbiffen. Foto: Privat

Patrick (44) fant ståltråd i biffen han serverte barna sine

Patrick Labouree (44) hadde akkurat satt maten på bordet, da han gjorde han et skremmende funn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg hadde vært på butikken og kjøpt løvbiff, som vi skulle ha til middag. Da jeg stekte dem så jeg ikke noe spesielt, men da maten sto på bordet, så vi noe som glinset inne i en av biffskivene, forteller Patrick til TV 2.

Han trakk ut det som glinset, og skjønte fort at dette var noe som ikke egentlig skulle være der.

– Først trodde jeg det kunne være en sprøytespiss, fordi den var så skarp. Så så jeg at det var en bit av en ståltråd.

– Kunne blitt svært farlig

Løvbiffen var av merket «Folkets». Patrick, som har to barn på 11 og 13, ble skeptisk til resten av biffen, og begynte å lete. Etter litt mosing av maten fant han enda en bit.

– Da ble det slutt på middagen, sier 44-åringen.

Patrick målte den første ståltrådbiten til 4,3 centimeter, og den andre til 0,7 centimeter. Han tror det kunne fått alvorlige konsekvenser om ståltråden ikke hadde blitt oppdaget.

– Hvis noen hadde tygget den største ståltråden, ville den nok stått i kinnet. Man hadde nok ikke klart å svelge den store biten, men den lille kunne man svelget, så dette kunne vært svært farlig.

Vil undersøke saken

Da TV 2 snakket med tobarnsfaren hadde han ennå ikke kontaktet produsenten av løvbiffen. Varemerket Folkets ligger under Unil, som igjen er eid av NorgesGruppen.

Kommunikasjonssjef i NorgesGruppen, Kine Søyland, sier de vil se nærmere på saken, og gjøre de tiltak som kreves dersom det har vært avvik.

– Vi tar det på ytterste alvor dersom noen har fått et fremmedlegeme i maten, og det skal selvfølgelig ikke skje. Vi må sterkt beklage om dette er tilfellet.

Hun sier de gjerne vil komme til bunns i hva som har skjedd, og at det er viktig at man tar kontakt med kundeservice i slike tilfeller.

– Vi er opptatt av å følge opp skikkelig, og da er det viktig at vi får dialog med kunden. Hvis kunden vet når og hvor kjøpet er gjort, er all slik informasjon nyttig for oss, sier Søyland.