Camilla Herrem og Nora Mørk er med i troppen.
Camilla Herrem og Nora Mørk er med i troppen. Foto: Ruud, Vidar

Disse er med i siste landslagstropp før VM

Fem fra Vipers Kristiansand. Ingen fra Larvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Assistentrener Mia Hermansson Högdahl presenterte i dag hvilke spillerne som er tatt ut til de to EM-kvaifiseringskampene til EM 2018 i Frankrike, som spilles i Stjørdalshallen 27. september mot Ukraina kl 1815 og i Olten, Sveits mot Sveits 1. oktober kl 1700.

Heidi Løke ikke klar
Heidi Løke er ennå ikke tilbake for fullt etter sommerens fødsel. Storhamar-spilleren kom ikke med i den siste troppen før VM-troppen tas ut i november.

– Heidi Løke er et stykke unna landslaget i dag. Hun må begynne å spille kamper, sier Högdahl.

– Dere planlegger uten henne?

– Vi legger alltid en plan uten. Man må ha en plan a og en plan b.

– Naturlig uttak
Vilde Mortensen Ingstad i Team Esbjerg og Kari Brattset fra Vipers Kristiansand er de to linjespillere i troppen. Marit Malm Frafjord ga seg på landslaget etter EM-gullet i fjor.

Katrine Lunde er tilbake på landslaget etter hjemkomsten til norsk håndball. Györs Kari Aalvik Grimsbø er nylig kneoperert.

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener dette var et naturlig uttak.

– Ingen store overraskelser. De som kommer inn har vært innom tidligere. Et naturlig uttak.

– Ingen du savner?

– Nei.

– Er dette en svakere tropp enn den som tok EM-gull i fjor?

– Per dags dato er det en svakere tropp. Men det er ikke sikkert det blir sånn. De håper nok på Heidi Løke. Utfordringene er på strekposisjon. Du mister Marit Malm Frafjord fra EM-laget. Stor erfaring og en meget god internasjonal spiller. Kari Brattset får erfaringen med Champions Leauge denne høsten, men er et mindre sikkert kort enn de som har spilt der tidligere. Men hun er i form, det har vi sett i ligaen og i kvalifiseringen til Champions Leauge. Om Heidi Løke ikke kommer i form blir det en tung bør for Brattset og Vilde Ingstad

Keepere i verdensklasse
– Hvordan vurderer du keeperplassen?

– Grimsbø har vært førstevalget. Lunde har en bedre treningshverdag nå etter hjemkomsten til Vipers kriastiansand. Silje Solberg spiller i Paris og er god. Keeperplassen er et luksusproblem. De tre som konkurrerer om to eller tre VM-plasser er i topp fem i verden så hvem av dem som spiller er nesten hipp som happ, sier Svele.

Dette er troppen:
Målvakter: Silje Solberg (Issy Paris). Katrine Lunde (Vipers Kristiansand)
Utespillere: Mari Molid (Randers HK), Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand), Veronika Kristiansen (FC Midtjylland). Jeanett Kristiansen (Vipers Kristiansand), Stine Skogrand (Silkeborg-Voel KFUM), Vilde Mortensen Ingstad (Team Esbjerg), Nora Mørk (Gyøri Audi), Stine Bredal Oftedal (Gyøri Audi), Malin Aune (Vipers Kristiansand), Kari Brattset (Vipers Kristiansand), Silje Waade (Byåsen Elite), Tonje Løseth (FC Midtjylland), Amanda Kurtovic (CSM Bucurest), Camilla Herrem (Sola HK), Sanna Solberg (Team Esbjerg), Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen Elite)