BESØKSFORBUD: En mann i 70-årene nektes på nytt å kontakte prinsesse Märtha Louise og hennes tre barn Emma Talluah Behn, Leah Isadora Behn, Maud Angelica Behn Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BESØKSFORBUD: En mann i 70-årene nektes på nytt å kontakte prinsesse Märtha Louise og hennes tre barn Emma Talluah Behn, Leah Isadora Behn, Maud Angelica Behn Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Klarer ikke stanse psykotisk mann fra å forfølge Märtha Louise og barna

Mannen har jevnlig brutt det forrige besøksforbudet, og sa i retten at han ikke akter å slutte med å ta kontakt med prinsessen eller hennes barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en kjennelse fra Oslo tingrett kommer det frem at en mann i 70-årene nektes å oppsøke, forfølge eller på noe vis ta kontakt med prinsesse Märtha Louise eller noen av hennes barn i ett år fremover.

Mannen skal heller ikke oppholde seg i nærheten av huset deres.

Bryter besøksforbud månedlig

I kjennelsen kommer det frem at mannen i tre år har hatt det samme besøksforbudet mot seg, men at han gjennom «hele denne perioden jevnlig» har brutt besøksforbudet, og at «det opprettes månedlige bruddsaker på ham».

De rettspsykiatrisk sakkyndige som har vurdert mannen, har antatt at han var psykotisk da han brøt besøksforbudet, og at han dessuten var psykotisk under observasjonen. Fordi mannen ikke er strafferettslig tilregnelig, henlegges sakene om tidligere brudd på besøksforbud.

Kom i kontakt med ett av barna

Hovedsakelig tar han kontakt med prinsessen og hennes barn ved å sende brev og e-post til Slottet og prinsessen. I tillegg klarte han i 2014 å komme i kontakt med ett av barna, «noe familien skal ha opplevd som skremmende», heter det i kjennelsen.

Mannen besøkte også Paleet kjøpesenter i Oslo sentrum da prinsesse Märtha Louise skulle signere bøker, men ble da tatt hånd om av vakter på stedet før prinsessen gikk på scenen.

I retten forklarte mannen at han på tross av besøksforbudet vil fortsette å sende brev og blomster til prinsessen. Dette fordi han selv mener han tilhører kongefamilien, og er unntatt et besøksforbud.

Slottet henviser til politiet for en kommentar om besøksforbudet. Oslo politidistrikt sier til TV 2 at de ikke ønsker å kommentere noe som har med kongefamiliens sikkerhet å gjøre.

TV 2 har forsøkt å få en kommentar fra mannens forsvarer, men har ikke fått kontakt.