UENIG: Ingrid Lorvik føler seg dårlig behandlet. Sjefene hennes i CK Victoria truer nå med å bryte alt samarbeid med landslaget.
UENIG: Ingrid Lorvik føler seg dårlig behandlet. Sjefene hennes i CK Victoria truer nå med å bryte alt samarbeid med landslaget. Foto: Pedersen, Terje

Vil bryte alt samarbeid med landslaget etter VM-vraking

CK Victoria er rasende etter at Ingrid Lorvik ble vraket til sykkel-VM i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kunne Norges Cykleforbund informere om at Ingrid Moe og Stine Borgli får de to siste plassene på Norges VM-lag til fellesstarten for kvinner i Bergen.

Fra før var Emilie Moberg, Vita Heine, Susanne Andersen og Katrine Aalerud tatt ut på laget.

Dermed er VM-drømmen knust for Ingrid Lorvik. CK Victoria-rytteren skriver i en epost til TV 2 at hun hadde tre store mål for sesongen: NM, Ladies Tour og VM.

Lorvik fikk ikke være med på Ladies Tour, og nå får hun heller ikke være med i VM.

Det får sjefene i CK Victoria til å se rødt. De vil nå bryte alt samarbeid med landslaget etter vrakingen.

I en epost sendt til landslaget skriver sportslig leder Sturla Johansen, med støtte fra John Rune Gilberg, følgende:

«Da har vi fått med oss at dere har tatt ut laget til VM med en begrunnelse mot Ingrid som er helt meningsløs og useriøs. At dere velger å bruke hennes deltakelse i VM 2013 og 2015 som hovedargument mot henne i stedet for å se på årets prestasjoner er mildest talt latterlig.»

Strekker ut hånden
Johansen er ikke nådig i sin karakteristikk av måten landslagsledelsen har behandlet Lorvik på.

«Ingrid er en seriøs idrettsutøver som satser 100% på sykkelkarrieren, og hun har vist stor fremgang i år. Likevel behandler dere henne på denne måten. Hun sendte en henvendelse til deg Carl Erik for to uker siden der hun ba om en begrunnelse for hvorfor hun ikke ble tatt ut til Ladies Tour. Denne henvendelsen er fremdeles ubesvart. Å ikke besvare en slik henvendelse er en uverdig og useriøs måte å behandle toppidrettsutøvere på. Med dette som utgangspunkt sier vi i CK Victoria fra oss alt samarbeid med landslaget fra nå av hvis Carl Erik Pedersen er landslagssjef neste år. Vi kan ikke samarbeide med en landslagsledelse som bruker trynefaktor mot enkeltutøvere. Vi vil revurdere dette vedtaket om det blir endringer i ledelsen.»

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har fått med seg utspillet fra CK Victoria.

– Jeg synes ikke det er en måte å løse ting på. Den beste måten er å ha god og tett dialog. Jeg vil ikke blande meg inn i uttaket. Det blir alltid diskusjoner rundt uttak. Men vi er helt avhengig av å samarbeide med klubbene. Jeg vil heller strekke ut hånden og ta en diskusjon. La oss sette oss ned å diskutere. Det gjør jeg gjerne, sier Tiedemann Hansen.

– Alt føles meningsløst og bortkastet
Lorvik skriver at hun følte at hun gjorde sine saker svært bra i rittene i Hallingdal, Thuringen og i norgescupen i Sandefjord. Hun ble derfor svært lei seg da hun fikk beskjed om at hun ikke fikk sykle Ladies Tour. Lorvik fikk en siste mulighet til å kjempe seg inn på VM-laget i Vårgårda, men viste ikke nok til å bli tatt ut.

«Det verste for meg nå er tanken på hvor god jeg kunne vært om jeg hadde hatt en landslagssjef som hadde jobbet med meg og ikke mot meg. Jeg vet jeg hadde vært en av de sterkeste rytterne om jeg bare hadde fått litt tillit. Når jeg har jobbet så hardt og bevisst med mine svakheter og i tillegg klart å forbedre styrken og likevel ikke får noe som helst tillitt fra landslagssjefen... Da er det ikke så rart at jeg blir oppgitt, skuffet og lei meg!?? Alt føles helt meningsløst og bortkasta, ikke bare den jobben jeg har gjort, men også for alle rundt som har støttet, hjulpet og brukt så mye tid og krefter for at jeg skal kunne prestere.», skriver Lorvik i en epost via Johansen.

Landslagssjef Carl Erik Pedersen mener det er naturlig at Lorvik er skuffet.

– Det er alltid uenighet om uttak. Det er bestandig vanskelig. Det er forståelig at utøvere blir frustrerte. Det er flere utøvere som har vært inne i bildet som er det, men vi må gjøre et uttak. Jeg føler vi har landet på det laget som gjør at vi kan få et best mulig resultat, sier han.

– Hva tenker du om lederne som går hardt ut mot deg personlig?

– Jeg har ikke så veldig lyst til å kommentere det. Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med dem helt frem til denne saken. Jeg synes det er synd hvis det skal endre seg. Det er flinke og hyggelige folk. Jeg har ikke noe negativt å si om dem, sier han.

Pedersen forteller at han gjerne tar en diskusjon med CK Victoria-lederne etter VM.

– Det er naturlig å sette seg ned for å snakke om det, sier han.

Håper på topp ti-plassering
Tiedemann Hansen innrømmer at Norges Cykleforbund kunne kommunisert tydeligere med CK Victoria.

– De har sendt flere eposter der de har uttrykt sin frustrasjon og hva som er kommunisert fra vår side. Jeg kan gi de medhold i at jeg ikke synes vår kommunikasjon har vært god nok. Der kan vi ta selvkritikk. Det er ikke sånn vi skal gjøre det, sier han.

I mellomtiden skal Pedersen forberede det norske kvinnelaget til mesterskapet i Bergen.

– Vi har et lite håp om en topp ti-plassering, men det er litt vanskelig å si hvor mye løypen skiller på kvinnesiden. I utgangspunktet tror vi Katrine Aalerud og Vita Heine har best muligheter, men vi er ikke sikre. Susanne Andersen og Emilie Moberg er våre jokere.

Moe og Borgli blir lagets hjelperyttere.

– På bakgrunn av det vi gjorde i Belgia kan de bidra med å gå i tidlige brudd. De kan hjelpe til hvis vi har uhell underveis. I Belgia viste de at de behersker feltkjøring og kan bidra hvis ting skjer. Det er selvfølgelig usikkert om de er med helt til finalen, men vi har god tro på at de kan henge med lenge, sier han.