Den svenske journalisten Kim Wall (30) var med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans ubåt i begynnelsen av august. Senere ble hun funnet drept og lemlestet.
Den svenske journalisten Kim Wall (30) var med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans ubåt i begynnelsen av august. Senere ble hun funnet drept og lemlestet.

Nye søk etter Kim Wall – Ubåt-Madsen laget vektbelte av lastestropp og verktøy

Politiet vet nøyaktig hvor ubåten har seilt, og har igjen søkt med likhunder og dykkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er gått vel én måned siden den svenske journalisten Kim Wall (30) forsvant, under en tur med ubåten til den danske oppfinneren Peter Madsen (46).

Halvannen uke senere ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. Hodet, armer og bein er fortsatt ikke funnet.

Fikk hjelp fra Sverige

Senest søndag søkte politiet med likhunder etter spor i saken.

– I forrige uke hadde vi hjelp fra svenske likhunder. De var i Danmark i tre dager. I den forbindelse hadde vi også dykkere ute, sier etterforskningsleder Jens Møller til Ekstra Bladet.

Han forteller også at dykkerne ikke er ferdig med å søke i området rundt Køge Bugt, sør for København.

Politiet sitter på nøyaktig radar-tracking over ubåtens rute, men holder denne hemmelig på nåværende tidspunkt.

Madsen har forklart at Wall døde som følge av en ulykke, da hun fikk en luke i hodet. Han skal deretter ha heist henne ut av ubåten med tau festet til beina hennes, og senket henne i vannet. Han er siktet for drap og usømmelig omgang med lik, men nekter for å ha partert Walls kropp etter at hun døde.

Laget blybelte av lastestropp og verktøy

Under fengslingsmøtene har Madsen ifølge Ekstrabladet forklart at han festet en stropp rundt kroppen til 30-åringen og festet forskjellige verktøydeler til denne for å lage et slags blybelte, slik at liket skulle synke.

Han hevder samtidig at liket av Wall var delvis påkledd og i én del da han lempet henne over bord. Walls torso ble senere funnet avkledd, men Madsen har forklart at han kun tok av strømpebuksene til 30-åringen fordi tauet han brukte til å heise henne opp, gled av fordi det ikke fikk feste.

Under et fengslingsmøte tirsdag i forrige uke var påtalemyndigheten særlig interessert i den danske oppfinnerens sexliv. Det kom frem at Madsen lever i et åpent forhold selv om han er gift, og at han er del av et S/M-miljø (sado-masochisme red.anmd) i København.

Madsen må sitte i varetekt til minst 3. oktober.