TWITTER: Også Twitter har fått merke at det er valg i Norge.
TWITTER: Også Twitter har fått merke at det er valg i Norge. Foto: Berit Ronald / NTB scanpix

Slik var valgnatten på Twitter

Humor, misnøye og en god del harselering med partilederne. Vi har samlet et knipe tweets som oppsummerer valgnatta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valg 2017: Se alle resultatene

Støre får gjennomgå for formuen sin, Moxnes får høre hvor kjekk han er og Trine Skei Grande har twitret om hvordan alle partilederne ga hverandre en klem før partilederrunden på Stortinget.

– Er det ikke en litt fin ting med det norske demokratiet at før partilederdebatten på TV møtes partilederne og alle gir hverandre en klem, skriver Venstre-leder Trine Skei Grande før partilederrunden.

Det har vært en innholdsrik natt på Twitter.

Få det siste om valget i vårt livesenter!

Hyller damene

En rekke Twitter-brukere hyller damene i norsk politikk. Ikke bare blir det faktisk satt kvinnerekord på Stortinget ved årets valg, med hele 40 prosent kvinner, men det poengteres også at mange at det er kvinnelige partiledere for de vinnende partiene.

– Skuffet over valget. Men damene ruler i norsk politikk, Erna, Siv og Trine. Enn så lenge, skriver Dagbladet-journalist Tom Stalsberg.

Vipping

Mange har også hatt det gøy med vippe-problematikken. Både Rødt og MDG var utpekt som potensielle vippepartier. Krf og Venstre lå like rundt sperregrensen i valginnspurten.

Søndag sendte Arbeiderpartiet ut en tekstmelding til over 500.000 nordmenn der de oppfordret til å stemme på dem. Også dette har skapt grobunn for en god del humor på sosiale medier.

Samtidig er det mange som uttrykker både misnøye og glede over valgresultatet.

Musiker Sondre Lerche er en av dem som har fått twitter til å koke med over 50 «re-tvitringer» og over 200 «likes» på sitt spark til Venstre og KrF.

Under kan du se et utvalg tweets vi mener du bør få med deg.