Rørt til tårer da hun talte på valgvaken:

Fire år siden «Morna Jens!» – Siv Jensen slaktes og hylles for kveldens tale

Det er fire år siden Siv Jensen skapte reaksjoner ved å rope «Morna Jens!» fra scenen. Nå hylles hun for sin tale på Frps valgvake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valg 2017: Se alle resultatene

– Kjære alle sammen, sa Siv Jensen da hun gikk på scenen under Frps valgvake mandag kveld.

Lenger kom hun ikke i første omgang, for jubelen fra salen gjorde at hun måtte vente noen sekunder før hun kunne fortsette talen. Med tårer i øynene stirret hun utover sine partifeller og fortsatte:

– Det har vært en tøff valgkamp. Frp ser ut til å gjøre et fantastisk valg, men vi må ikke innkassere seieren enda. Det ser veldig lovende ut fordi vi har gjort vår del av jobben, vi har levert, sa Jensen.

Ser bra ut

Ifølge TV 2s siste prognoser ser Frp ut til å få 15,6 prosent av stemmene. Det utgjør 28 mandater. De borgerlige ligger an til å få flertall.

Siv Jensen takket Erna Solberg og Høyer for det samarbeidet de har hatt de siste fire årene. Hun takket også Krf og Venstre.

– Vi har spilt hverandre gode og det er også derfor vi gjør det så godt nå. Jeg håper dette går bra, jeg håper vi kan fortsette å styre landet i fire nye år, sa hun.

Reaksjoner

For fire år siden sto Siv Jensen på scenen under Frps valgvake. Talen hennes den gang vakte en god del reaksjoner, mange i negativ retning, etter at hun avsluttet det hele med å rope «Morna Jens!».

Hun fikk også mye oppmerksomhet for kjolen hun hadde på seg.

Mandag kveld roses hun av flere på Twitter for talen hun holdt.

– Siv Jensen viser statskvinne-kaliber, skriver en Twitter-bruker.

Mange skriver at hun tydelig har vokst de siste fire årene, og at mandagens tale viser nye takter fra Jensen.

Andre er mer kritiske. En mener det er Jensens PR-apparat som har vokst, ikke nødvendigvis partilederen.