KLAR FOR PALACE: Roy Hodgson har fått seg ny jobb.
KLAR FOR PALACE: Roy Hodgson har fått seg ny jobb. Foto: cpfc.co.uk

Bekreftet: Dette er Crystal Palace sin nye manager

Roy Hodgson (70) er tilbake i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 77 dager, null poeng og 0-7 i målforskjell på fire Premier League-kamper fikk Frank de Boer sparken som Crystal Palace manager.

Det gikk med en gang sterke rykter om at Roy Hodgson ville overta etter nederlenderen, og nå bekrefter klubben at 70-åringen er London-klubbens nye manager.

– Dessverre var det noen som for lenge siden injiserte dopet fotball i årene mine, og jeg har aldri klart å blitt kvitt det. Jeg er fremdeles avhengig, sier Hodgson etter returen.

Styreformann Steve Parish var først ute med å bekreft ansettelsen, da han la ut et bilde av Hodgson i Palace-tøy på sin Instagram-konto.

– En varm velkomst «hjem» til Crystal Palace for Roy Hodgson, skriver han.

Klubbens nye manager hadde ingen stor karrière som spiller, men som ungdomsspiller spilte han faktisk for Palace.

Warm welcome 'back' to #cpfc to Roy Hodgson.

Et innlegg delt av Steve Parish (@chair4palace)

Like etter Parish melder klubben også på sine nettsider at ringreven har signert en toårskontrakt med klubben. Ifølge The Guardian vil han få en solid bonus dersom han redder Palace fra nedrykk.

– Dette er barndomsklubben min, og jeg husker fra ungdomstiden min at jeg så på klubben fra tribunen på Holmesdale Road end, noe som ga meg så dyrebare minner. På den tiden drømte jeg om å spille for laget, og som trener så tenker du på å trene et lag. Det er mye som har skjedd i mellomtiden, sier Hodgson til cpfc.co.uk.

– Det er veldig givende å være her nå, i en annen tid, som Palace-manager i en klubb jeg alltid har elsket og beundret, og som har et stort potensial. Vi er laget i Sør-London, med en enormt stor fanskare. Ambisjonene her er realistiske, det er et enormt potensial for vekst og jeg håper vi kan nå målene våre, fortsetter den nye Palace-manageren.

Hodgson har vært uten jobb siden han var ferdig som England-trener etter EM i 2016.

Hans forrige Premier League-jobb var for West Bromwich, som han forlot til fordel for England i 2012.

Før det hadde han et svært mislykket opphold i Liverpool i 2010/11-sesongen.

Sesongene før var han Fulham-manager, der han hadde stor suksess.