DØD: Frank Aarebrot gikk bort lørdag kveld etter kort tids sykeleie. Bildet er tatt i 2010.
DØD: Frank Aarebrot gikk bort lørdag kveld etter kort tids sykeleie. Bildet er tatt i 2010. Foto: Hommedal, Marit/NTB Scanpix

Frank Aarebrot bisettes:

– Kom som du er, med eller uten sausflekkede slips

Den folkekjære professoren bisettes i Bergen på torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valg 2017: Se alle resultatene

Lørdag kveld døde valgforskeren Frank Aarebrot (70) på Haukeland sykehus.

I en melding fra familien opplyses det at Aarebrot bisettes fra Korskirken i Bergen torsdag 14. september klokken 13.

Alle er hjertelig velkommen til seremonien, skriver familien.

«Antrekk: kom som du er (med eller uten skjegg, med eller uten sausflekkede slips, med eller uten blazer med svihull i)».

I Aarebrots ånd

Familien skriver videre at de er opptatt av at gravferden skal skje i Aarebrots ånd.

Etter den avdøde professorens ønske, skal alle blomsterhilsener bli viderebrakt til krigsminnesmerker. Det inviteres også samvære og samtale i aulaen på Universitetet i Bergen.

«Og i hans ånd lar vi kvelden renne ut i samtaler, småkjekling og spissformuleringer», skriver de.

Hyllet faren på valgdagen

Aarebrot fikk forhåndsstemt før han døde. Han var åpen Arbeiderparti-mann, og forkjemper for at alle skulle bruke stemmeretten sin. «Lar du være å stemme, er det en halv stemme for de du misliker aller mest», har han blant annet sagt.

På selve valgdagen hyller Aarebrots datter faren, ved å ta et bilde av farens beinprotese ved en valgbod for handicappede. #lengelevedemokratiet #heiepappa, skriver hun.

Ble operert for hjerteinfarkt

Bare dager før dødsfallet ble Aarebrot hasteoperert for hjerteinfarkt etter at han følte seg dårlig etter en tur hjem fra England mandag.

Da uttalte han til Bergens Tidende at operasjonen var vellykket, men at han de neste dagene skulle gjennomføre flere mindre inngrep.

Han gikk av som professor emeritus ved Universitetet i Bergen 31. januar i år. I 2014 mottok Aarebrot også Norges forskningsråds formidlingspris for sin evne til å formidle og sette fokus både på egen forskning, og samfunnsspørsmål generelt, skriver Bergensavisen.