FLERE SKUTT: Massakren skjedde søndag kveld lokal tid i byen Plano, drøyt tre mil nordøst for Dallas.
FLERE SKUTT: Massakren skjedde søndag kveld lokal tid i byen Plano, drøyt tre mil nordøst for Dallas. Foto: David Woo/AP

Massakre i bolighus i Texas – sju skutt og drept

En mann skal ha skutt og drept sju mennesker i et bolighus i utkanten av Dallas i Texas. Den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept av amerikansk politi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Massakren skjedde søndag kveld lokal tid i byen Plano, drøyt tre mil nordøst for Dallas.

Polititalsmann David Tilley sier politiet først rykket ut etter meldinger om avfyrte skudd.

Den første politibetjenten som ankom åstedet og gikk inn i bolighuset, konfronterte den antatte gjerningsmannen, åpnet ild og drepte ham, opplyser Tilley.

Brøt ut krangel

To andre personer ble såret i skytingen. Gjerningsmannens motiv, identitet og relasjon til ofrene er ikke offentliggjort av politiet. Alle ofrene antas å være voksne.

Lokale medier melder at mannen åpnet ild da det brøt ut en krangel under et selskap der venner var samlet for å se på amerikansk fotball på TV.

Nabo Stacey Glover sier til The Dallas Morning News at festen startet tidlig på ettermiddagen, og at hun så folk som grillet og moret seg utenfor. Skuddene falt ved 20-tiden på kvelden.

Rolig nabolag

Ifølge Tilley er så alvorlige kriminelle handlinger uvanlig i Plano. Nabolaget der massakren skjedde, omtales som rolig.

– Det skjer aldri noe her. Det er som de sier, stille som en mus, sier nabo Crystal Sugg til Washington Post.

Politiet vil ikke kommentere om de har rykket ut til boligen tidligere.

(NTB/TV 2)