Her står bussen i full fyr – mystisk syklist stakk fra stedet

Bussjåføren ble lokalhelt 17. mai. Men så ble situasjonen snudd på hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
  • Se saken i Åsted Norge på TV 2 Sumo.

Gani Osmani (58) fra Fredrikstad har kjørt buss i 30 år. Men nå kan det virke som om noen ønsker at han skal hindres i å drive yrket sitt.

Bilder fra et overvåkningskamera viser at en ukjent person natt til søndag 9. juli klokken 02:54 syklet dit Osmani hadde parkert en av sine to busser. Bussen stod parkert ved DekkCenteret i Sellebakk i Fredrikstad.

Alt tyder på at det er denne personen som som står for flammene som rett etterpå fyller hele bussen. Brannen sprer seg også til bygget ved siden av.

Brannvesenet er på plass etter 20 minutter, men bussen er helt nedbrent. Også DekkCenteret får store skader både på utsiden og innsiden.

Her sykler en ukjent person i retning Osmanis buss, som står parkert ved DekkCenteret. Bare minutter senere står bussen i full fyr.
Her sykler en ukjent person i retning Osmanis buss, som står parkert ved DekkCenteret. Bare minutter senere står bussen i full fyr.

Osmani står nå igjen med kun en av sine to busser.

– Jeg har tapt mye penger på denne brannen. Jeg fikk ikke erstatning, og i sommer har jeg tapt inntekter på å ikke kjøre bussen, sier Osmani.

Lokalhelt

I mai skrev Demokraten om Osmani som ble lokalhelt i Fredrikstad da han gratis skysset bunadkledde og feststemte innbyggere. De hadde stått og ventet lenge på transport til barnetoget, da Osmani, som ikke hadde ansvar for denne ruten, brukte fritiden sin på å frakte passasjerene.

Nå har situasjonen blitt snudd på hodet for sjåføren.

– Jeg vil gjerne møte den som har gjort dette, og spørre hvorfor de gjorde det, sier Osmani.

INGEN BUSS: Her ser Gani Osmani mot plassen han hadde parkert bussen. Nå er området tomt.
INGEN BUSS: Her ser Gani Osmani mot plassen han hadde parkert bussen. Nå er området tomt.

Ikke første gang

Bussenbrannen var ikke første gangen bussjåføren har blitt utsatt for hærverk.

– Fornærmede har blitt utsatt for lovbrudd ved to tilfeller tidligere i sommer. Den første gangen ble det helt diesel i den samme bussen, sier krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen.

Han sier politiet er usikker på om det var et forsøk på å tenne på bussen, eller om det kun var et rent skadeverk. Ved det andre tilfellet Osmani ble utsatt for, ble det stjålet flere ting fra bussen hans.

– Vi ser at det er store muligheter for at noen ønsker å ramme fornærmede i denne saken, forteller Albertsen.

De ønsker nå tips fra publikum om hvem som kan ha utsatt Osmani for hærverk og tyveri.