BEKYMRET: VM-sjef Harald Tiedemann Hansen frykter pilot-streiken i SAS kan få store konsekvenser for det kommende verdensmesterskapet i sykkel, som starter lørdag.
BEKYMRET: VM-sjef Harald Tiedemann Hansen frykter pilot-streiken i SAS kan få store konsekvenser for det kommende verdensmesterskapet i sykkel, som starter lørdag. Foto: TV 2

VM-sjefen: – Det kan få store konsekvenser for arrangementet

Totalt kan 558 norske SAS-piloter gå ut i streik torsdag. Det er dårlige nyheter for sykkel-VM i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen ble to SAS-piloter tatt ut i streik, og torsdag blir samtlige piloter tatt ut, om man ikke finner en løsning.

Det er totalt 558 piloter som potensielt går ut i streik på torsdag etter seks måneder med forhandlinger.

En eventuell SAS-streik vil ramme flytrafikken til Bergen hardt.

– Kan ramme sykkel-VM hardt
VM-sjef Harald Tiedemann Hansen frykter pilot-streiken i SAS kan få store konsekvenser for det kommende verdensmesterskapet i sykkel, som starter med åpningseremoni lørdag.

– Dette er først og fremst en sak for partene i arbeidslivet. Men det er klart at det vil bli krevende om det kommer en omfattende flystreik, innrømmer Harald Tiedemann Hansen overfor TV 2 Sporten.

Og utdyper:

– Det kan få store konsekvenser for arrangementet. For det kan føre til at ryttere, støtteapparat og frivillige ikke kommer seg til Bergen. De fleste frivillige skal vi klare å erstatte, men det blir vanskeligere å erstatte VM-uttatte syklister og utstyr som ikke kommer seg til Bergen, slår han fast.

– Sett dere ned ved forhandlingsboret!
VM-sjefen har nå varslet UCI om den kommende pilotstreiken.

– Vi har meldt saken inn til UCI, og de tar seg av kommunikasjonen videre til andre nasjoner for å få ut info. Men foreløpig har vi ikke noen oversikt over hvor stort omfang denne streiken kan få. Vi må få inn faktagrunnlaget før vi tar en videre vurdering, poengterer Tiedemann Hansen, som kommer med følgende oppfordring til partene i SAS-streiken:

– Sett dere ned ved forhandlingsbordet og finn en løsning, men mer enn det skal jeg ikke blande meg borti.