TILBAKE TIL NORGE: Even Hovland blir presentert som Sogndal-spiller i ettermiddag.
TILBAKE TIL NORGE: Even Hovland blir presentert som Sogndal-spiller i ettermiddag. Foto: Nesvold, Jon Olav

Hovland presenteres som Sogndal-spiller

Midtstopperen gjør comeback for Sogndal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Even Hovland (28) er tilbake til norsk fotball.

Midtstopperen er klar for Sogndal og ble presentert som Sogndal-spiller på en pressekonferanse klokken 14.00.

28-åringen har signert en treårskontrakt med klubben fra saftbygden.

Eirik Bakke er likevel klar på at Hovland kan forsvinne til utlandet igjen.

– Even er fremdeles en ung mann og ambisjonene for Even er å komme seg ut igjen til utlandet, og det har vi en felles målsetning for å oppnå, sier Bakke på pressekonferansen.

Hovland har vært klubbløs etter at Nürnberg ikke ga ham ny kontrakt i sommer.

– For oss var det helt naturlig at Even kom hit når valget til slutt landet på spill i Norge. Even er en del av Sogndal Fotball, han er en av oss og bygden. Vi har en lang historie sammen, sier sportslig leder Håvard Flo til klubbens hjemmeside.

Han har takket nei til flere andre klubber, blant annet en annen norsk Eliteserie-klubb, før han bestemte seg for Sogndal.

Tilbake igjen i Norge

Hovland var med på Sogndals opprykk til Tippeligaen i 2010, og året etter ble han kåret til ligaens beste midtstopper. Deretter gikk turen til Molde og Ole Gunnar Solskjær. Hovland rakk å vinne serien to ganger med Molde før han ble solgt til tyske Nürnberg i 2014.

Midtstopperen spilte seg etter hvert til fast plass på det tyske laget, men slet mye benken forrige sesong. Kontrakten med tyskerne gikk ut i juni i år og ble ikke forlenget. Siden har han vært fri til å finne seg en ny klubb, og ifølge Sogn Avis skal det ikke ha skortet på tilbud. De melder at Hovland blant annet skal ha takket nei til et tilbud fra Østerrike.