KASTET UT: Odd Christian Eiking fikk ikke fullføre Vueltaen. FDJ kastet nordmannen ut etter «upassende oppførsel».
KASTET UT: Odd Christian Eiking fikk ikke fullføre Vueltaen. FDJ kastet nordmannen ut etter «upassende oppførsel». Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Landslagssjefen fikk Eiking-svar: – En forseelse av ytterst liten art

Landslagssjef Stig Kristiansen fikk forklaring fra 22-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd Christian Eiking (22) er VM-klar for Norge og har finpusset formen i Vueltaen i Spania.

Men før den siste etappen søndag kom beskjeden om at askøyværingen var kastet ut av laget etter «upassende oppførsel». De vil heller ikke kommentere saken ytterligere.

Eiking skal skifte lag etter sesongen til Wanty Group.

– Alt jeg kan si er at verken jeg eller laget vil komme med noen ytterligere kommentarer rundt denne saken, skrev Eiking til TV 2 i en SMS søndag kveld.

Ifølge Bergens Tidende har landslagssjef Stig Kristiansen utvekslet noen tekstmeldinger med sykkeltalentet. Han forteller at episoden ikke vil få konsekvenser for Eikings VM-deltakelse.

– FDJ har lagt lokk på saken og ønsker ikke å si noe som helst. Jeg har funnet ut av hva som har skjedd, men ikke via dem, sier Kristiansen, og legger til:

– I min verden er dette en forseelse av ytterst liten art.

– Han har gått på en tynn linje der lenge, og nå gjorde han et feiltramp. Min opplevelse er at han er blitt brukt som et eksempel for flere, og ettersom han står uten kontrakt neste sesong, var han enkel å bruke, utdyper landslagssjefen.

Mandag morgen krevde Hans Falk, sportssjef i Norges Cykleforbund, svar fra Eiking etter utkastelsen.

– Vi ønsker å få vite hva som har skjedd, og hva som er årsaken til at han ble nektet å starte siste etappe av Vueltaen, sier Falk til TV 2.

– Kan denne episoden få konsekvenser for VM-plassen?

– Det er vanskelig å si når vi ikke vet hva grunnen er. Men vi håper selvsagt at dette er ting som ikke påvirker hans VM-start. Jeg kan ikke svare på dette spørsmålet før vi har fått snakket med ham og fått klarhet i saken, sier Falk.

– Hva synes du om at det dukker opp en slik sak to uker før fellesstarten?

– Det er ulykkelig. Sportslig sett spiller det ikke noen store rolle at han ikke får startet den siste etappen av Vueltaen, men at det blir fokus på andre ting enn det som skal skje den 24. september, er ikke bra. Han bør fortelle hva som har skjedd, og så får vi sette en strek over det, sier Falk.

Heller ikke sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen vet hva som skjedde i tidsrommet mellom nest siste etappe og starten på den siste etappen i Vueltaen.

– Jeg ble like overrasket som dere. Jeg har lest en del på Facebook, men vet ikke om det bare er rykter. Jeg aner ikke hva som er årsaken. Uansett høres det ikke bra ut. Jeg kjenner ikke årsaken, men det er en terskel for å bli kastet ut, sier Tiedemann Hansen.