En mann i Vikøy oppdaget tre forskjellige kryss tegnet med svart tusj på tomten sin. Nå advarer politiet mot at det kan være mobile vinningskriminelle som har merket huset hans.
En mann i Vikøy oppdaget tre forskjellige kryss tegnet med svart tusj på tomten sin. Nå advarer politiet mot at det kan være mobile vinningskriminelle som har merket huset hans. Foto: Privat

Politiet advarer mot mystiske kryss:
– Kan være merking fra innbruddstyver

Mann i Vikøy oppdaget tre kryss tegnet med svart tusj på forskjellige steder av tomten sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Kvam og Samnanger har lagt ut en melding på Facebook der de advarer mot omreisende innbruddstyver som kan ha merket en bolig i Vikøy i Hordaland.

Eieren av huset oppdaget for rundt to uker siden tre forskjellige kryss tegnet med svart tusj på tomten sin.

«Denne typen kryss kan være merking brukt av innbruddstyver eller mobile vinningskriminelle. Dette for å markere hvilke hus det kan være aktuelt å stjele fra», skriver politiet.

Samtidig påpeker politiet at kryssene kan være plassert ved inngangspartiet til hus eller ved vinduene, og at de kan være vanskelig å oppdage.

– Vi får av og til melding om litt rare merkinger på dørkarmer og andre ulike steder på huset. Det setter vi i sammenheng med om det kan være noen som er ute og sjekker, og gjør seg klare til å gjøre innbrudd, sier lensmann i Kram og Samnanger Terje Sperrevik til NRK, som først omtalte saken.

Politiets tips er å låse inn ting av verdi slik at det ikke står synlig ute. Dette gjelder særlig dersom man skal ut og reise.

Samtidig oppfordrer de folk til å legge merke til bilskilt eller ta bilde av disse, dersom det er ukjente, mistenkelige kjøretøy i nabolaget. Politiet ber også om at de får beskjed dersom noen finner slike kryss på husene sine.

– Vi tenker folk må være våkne. Være god nabohjelp, følge med og eventuelt ta bilde dersom man ser noe mistenkelig, sier Sperrevik til NRK.