Arsene Wenger og Sir Alex Ferguson etter et møte i 2008.
Arsene Wenger og Sir Alex Ferguson etter et møte i 2008. Foto: Paul Ellis

Derfor sa Wenger nei til Manchester United

Arsène Wenger snakker for første gang om interessen fra Manchester United tidlig etter årtusenskiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Manchester United-formann Martin Edwards har avslørt at Arsène Wenger var deres førstevalg til å erstatte Sir Alex Ferguson da han ville trekke seg i 2001.

Wenger var i møter med Edwards, som nå skriver om hendelsene i en ny bok, om å ta over etter Ferguson.

Franskmannen var til slutt ikke interessert. Det hevder han når han snakker om saken for første gang, og ble spurt om hvorfor han sa nei til United.

– Fordi jeg elsker verdiene i denne klubben, og for meg handler en klubb først og fremst om verdier, sier Wenger ifølge The Telegraph.

– Mye har endret seg siden jeg kom til Arenal, men da jeg kom handlet denne klubben om verdiene som jeg elsker i sport. Det er derfor jeg fortsatt er med i gamet.

Sir Alex Ferguson endte opp med å gjøre helomvending og fortsette i jobben i 2002 og videre.

Siden da har Wenger vunnet bare ligaen én gang, mens Ferguson ledet United til seks ligatitler før han trakk seg tilbake.

Edwards hevdet at var Wenger svært interessert i å overta som manager på Old Trafford.

– Vi hadde et par møter med ham og en stund trodde vi det var en reell mulighet for at han ville komme til oss. Men jeg tror Wenger følte en lojalitet til David Dein som han hadde et nært forhold til og at han ønsket å bli i Arsenal for å fullføre det arbeidet han hadde begynt på, sa Edwards.

Arsenal-manageren anerkjenner Manchester Uniteds posisjon som en stor og interessant oppgave.

– Selvsagt er Manchester United attraktivt, men jeg spør alltid meg selv om jeg er fornøyd her. Svaret var ja, sier Wenger før han legger til:

– Jeg har alltid vært fornøyd her... Mer enn folk har vært fornøyd med meg!

Den franske manageren sikter klart til den splittede fanbasen til Arsenal, der det er delte meninger om Wenger kan klare å lede klubben tilbake til toppen, 13 år etter at han vant ligaen sist.