KRITISK: Ståle Solbakken. Her under kampen mot Brøndby i august.
KRITISK: Ståle Solbakken. Her under kampen mot Brøndby i august. Foto: Andersen, Claus Bech

Solbakken langer ut mot dansk EM-helt: – Bare vrøvl

Ståle Solbakken med stikk til fotballekspert etter dramatisk seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ståle Solbakken jublet hemningsløst etter FC Københavns fartsfylte 4-3-seier hjemme mot Midtjylland i dansk superliga søndag.

Den danske fotballeksperten Flemming Povlsen mente jubeldansen minnet om at seieren var en forløsning for en presset mann.

Det fikk Solbakken til å se rødt.

– Flemming Povlsen sier mye tull. Jeg satt i garderoben og hørte hva han sa. Det er bare vrøvl, sier Solbakken ifølge danske BT.

FC København har hatt en trøblete serieåpning. Søndagens seier var bare klubbens tredje på åtte kamper. Solbakken og co. er allerede sju poeng bak serieleder Nordsjælland, som fredag måtte nøye seg med 2–2 mot Horsens.

– Jeg er ikke en presset mann. Jeg har vært i 100 situasjoner som er mye verre enn denne, sier Solbakken likevel og påpeker at de er tidlig i prosessen med dette laget.

– Sier dumme ting

Povlsen er ekspert for Canal 9, og er en av de danske EM-heltene fra 1992. Uten at det imponererer den norske FC København-treneren.

Han mener eksperten trenger å studere laget hans nærmere.

– Flemming Povlsen er heldig at han skal se oss i Europa, for han sier så dumme ting. Det kan være at han skal analysere oss litt bedre.

FC København begynner sitt gruppespill i Europaligaen med besøk av Lokomotiv Moskva på torsdag.

Bølget frem og tilbake

Mot Midtjylland ledet Solbakkens lag 2–0 etter det første kvarteret i Parken, men i løpet av noen få minutter sto det 2–2 før halvtimen var spilt.

Pieros Sotiriou og Benjamin Verbic scoret målene for FCK, mens Filip Novak og Rasmus Nissen hjalp gjestene med å komme à jour igjen.

Kampen virket avgjort da Verbic og Zeca gjorde hver sin scoring mellom det 60. og 63. minutt. Det ble imidlertid spenning igjen da Nicolaj Thomsen satte ballen i eget nett på tampen.

Overraskelser på laget

FCK-trener Ståle Solbakken fant overraskende plass til både forsvarsspilleren Denis Vavro og midtbanespilleren Carlos Zeca i sin startoppstilling søndag. Begge fikk sin debut for klubben.

– Vi valgte å smågamble litt og kastet de nye spillerne ut i kamp. Jeg trengte folk som ville vinne, og folk som vil dø for laget, sa Solbakken etter på – og la til:

– Jeg synes begge gjorde en flott kamp. Zeca var outstanding, og Vavro gjorde det bra med tanke på at han bare har spilt i mitt defensive system i tre treninger.

Nordmenn på banen

Alexander Sørloth har scoret bra med mål for Midtjylland siden han kom klubben i sommer. Søndag ble han byttet ut etter 76 minutter. Gustav Wikheim spilte hele oppgjøret.

Midtjylland er poenget foran FCK etter tapet i hovedstaden.

©NTB/TV 2