Bendtner og superinnbytter Adegbenro ordnet RBK-seier

Heltene fra Ajax-triumfen ble helter igjen og roses av trener Kåre Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Rosenborg 0-2

Se målene i Sportsnyhetene.

Scoringer fra superinnbytter Samuel Adegbenro og en råsterk Nicklas Bendtner sørget for at Rosenborg tok tre poeng borte mot Strømsgodset.

Dermed gjorde heltene fra Ajax-triumfen i Europaligaen det igjen for laget som er tilbake på kursen mot sin tredje strake ligatittel.

– Det var en viktig seier, sier Nicklas Bendtner til Eurosport etter kampen.

Mannen som åpnet scoringsballet roses av trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

– Nå begynner dere å få se det vi har sett i trening i lang, lang tid. Han gjør det oftere og oftere. Nå viser han hvilken spiller han er. Forhåpentlig kan vi klare å gjøre ham enda bedre, og holde ham her, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Det var Bendtners tiende mål for sesongen, og det er bare andre gang i hans karriere at han når den summen. Sist var på lån i Birmingham i 2006/2007.

– Jeg er ikke helt fornøyd personlig. Jeg skulle gjerne ha scoret mer, men jeg er glad for å være med på et lag som gjør det bra i serien og i Europa, sier Bendtner til Eurosport.

Superinnbytter

Det har vært skjær i sjøen for Rosenborg og Bendtner. Innimellom Europa-suksessen har trønderne hatt en tøffere tid i Norge.

Etter tapet mot Haugesund i serien og Vålerenga i cupen var det viktig for Rosenborg å slå tilbake.

Felles for de to kampene RBK tapte var at Samuel Adegbenro spilte fra start. I begge kampene mot Ajax, der nigerianeren scoret tre ganger, kom han inn som innbytter. Det gjorde han også på Marienlyst søndag.

– Kanskje jeg skal holde ham på benken, flirer Ingebrigtsen etter kampen.

– Eller så scorer han to om vi bruker ham fra start. Men spøk til side, så viser det bredden vi har i stallen.

Seieren betyr at RBK beholder luken ned til Sarpsborg 08 på seks poeng etter at særpingene slo Vålerenga 2-1 borte.

Hadde Rosenborg på gaffelen

Men det begynte trått for serielederne. André Hansen holdt Rosenborg inne i kampen med to strålende redninger i førsteomgang.

Trønderne byttet inn Samuel Adegbenro i pausen, uten at det ga noen umiddelbar effekt.

Strømsgodset åpnet klart best også i andreomgang, uten at de kom til de helt store mulighetene.

Dødball-scoringer

Rosenborg fikk imidlertid stadig mer fotfeste, og utnyttet en dødball til å ta ledelsen. Birger Meling fant Nicklas Bendtner som var råsterk og stanget inn 1-0 for serielederne.

I minuttene som fulgte var det RBK som dominerte. Mike Jensen testet Espen Bugge Pettersen med en flakkende suser fra distanse, men Godset-keeperen fikk slått til corner.

Da kom 2-0-scoringen. Tore Reginiussen stusset ballen videre, og plutselig fikk Adegbenro ballen på to meters hold. Der gjorde han ingen feil.

– Vi begynte litt sakte, men etter at vi scoret 1-0 så vi fikk mer ro på det, og spilte bedre. Vi hadde sjanse til å score både tre og fire. Det var en god kamp, sier Bendtner.

Stolpetreff

Strømsgodset ga ikke opp, men kom aldri nærmere enn Fransisco Juniors skudd i stolpen kvarteret før slutt.

Adegbenro var også nær å legge på til 3-0 like før slutt, men Bugge Pettersen fikk stoppet hodestøtet.

Tapet gjør at Strømsgodset ligger på tiendeplass på eliteserie-tabellen med 26 poeng. Det er fire poeng foran Kristiansund på kvalifiseringsplass.