Kristiansund med storseier i bunnstriden – krise for Tromsø og Viking

Første KBK-seier siden juni da Tromsø ble knust, mens bunnlaget Viking gikk fra ledelse til braktap i Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene fra alle Eliteserie-kampene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Kristiansund-Tromsø 4-1
Sandefjord-Viking 3-1

Kristiansund hadde ikke vunnet en Eliteserie-kamp siden 26. juni forut for møtet med bunnkollega Tromsø søndag.

Men da det først ble seier, lot vertene seg heller ikke stoppe før fire baller satt i nettet bak gjestene fra nord. Tre før pause og en etter var nemlig nok til å vinne med solide 4-1 over bunnrivalene.

– I dag har det sett ut som om Tromsø vil dra ned til Obos-ligaen. Det har vært frustrasjon, en midtbane som blir overspilt, et midtforsvar og vingbacker som ikke henger med overhodet. Med all respekt for Kristiansund, så er det Tromsø som har vært sjokkerende svake, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen halvveis i 2. omgang i TV 2s FotballXtra-studio.

Benjamin Stokke scoret to ganger og Jean Alassane Mendy og Torgil Øwre Gjertsen ett hver for laget som innehar Eliteseriens kvalik-plass, før Tromsø reduserte til 1-4 via Mikael Ingebrigtsen på overtid. Seieren betyr at Kristiansund nå har 22 poeng etter 21 kamper på sin 14. plass, mens Tromsø (som har en kamp mindre spilt enn de andre i bunnen) blir stående på 18 og ligger under streken.

Nytt Viking-tap – AaFK og Vålerenga må se seg over ryggen
Helt nederst ligger fremdeles Viking, som tapte 1-3 i Sandefjord og dermed blir stående på 15. poeng. For selv om Viking, som kun har vunnet en kamp siden begynnelsen av juni, tok ledelsen tidlig via debutanten Ghislain Guessan, snudde vertene via Carlos Grossmüller (to) og Flamur Kastrati (én) sine scoringer.

– Viking er ikke i nærheten. Bohinen har fått dreisen på Sandefjord-laget, gjort noen forsterkninger, mens det ser ut som om det ikke kunne gått noe verre med Viking om de hadde byttet trener. Selv om jeg personlig ikke tror det er der skoen trykker, sa Jesper Mathisen.

Over Kristiansund finner vi på de nærmeste plassen Sogndal med 23 poeng, Vålerenga med 24 og Aalesund med 25 poeng, de to siste etter henholdsvis hjemmetap 1-2 mot Sarpsborg 08 og 1-1 hjemme mot Stabæk. Vålerenga har i likhet med Tromsø en kamp mindre spilt enn de andre lagene.

– De kan fort ta null poeng på sine neste tre som er borte mot RBK, hjemme mot Brann og borte mot Stabæk, og da tar lagene bak poeng. De kan fort stå med begge beina plantet midt i nedrykksstriden i høst, sa Jesper Mathisen om Vålerengas situasjon når en tredel av Eliteserie-kampene gjenstår for Ronny Deilas mannskap.

– Det er flere som er rundt der. Det kommer til å bli en knallhard kamp det der. Alle utenom Kristiansund har en nedadgående kurve, sa tidligere VIF-spiller Steffen Iversen i studio.