De Boer fikk sparken i Crystal Palace

Frank de Boer med tidenes korteste managerkarriere i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se referat fra kampen som felte de Boer i videovinduet øverst.

Frank de Boer er ferdig som manager i London-klubben. Det bekrefter klubben selv i en kort pressemelding på sine hjemmesider.

Nederlenderen får sparken etter fire kamper, fire tap og null mål – den verste sesongstarten på 93 år i Premier League.

Tidligere England- og Viking-trener Roy Hodgson er favoritt til å ta over jobben, melder Mirror.

70-åringen har vært uten jobb siden Englands triste sorti mot Island i EM 2016, og ifølge Sky Sports' kilder skal Palace allerede ha tilbudt engelskmannen en toårskontrakt. Det er dermed forventet at han vil bli presentert som ny Crystal Palace-manager innen 24 timer.

Spikeren i kisten ble tapet for Burnley søndag, som britiske medier meldte allerede før helgen.

Palace skapte flest målsjanser, uten at det var nok til å redde managerens jobb.

De Boers managerkarriere er den korteste i Premier League-æraen. Les Reed hadde den tvilsomme æren tidligere med sju kamper for Charlton i 2006.

Den nederlandske landslagslegenden fikk sparken etter bare 85 dager i sin forrige jobb, Inter. Tapet som beseglet hans skjebne i Palace kom 77 dager etter at han ble presentert som ny sjef i London-klubben.

– Nådeløst

TV 2s Premier League-ekspert og tidligere Crystal Palace-spiller, Brede Hangeland, er en smule overrasket over at nederlenderen er ferdig i managerstolen allerede.

Jeg må innrømme at jeg synes det er nådeløst. Selv om de har fått en fryktelig start, så er det en ny standard i fotballen når man får sparken etter kun fire kamper, sier Hangeland til TV 2.

– Fotball er en helt nådeløs resultatbusiness, det vet vi, men jeg trodde at han i hvert fall skulle sitte én kamp til etter det som tross alt var en god prestasjon mot Burnley.

Brede Hangeland mener at Crystal Palaces ambisjoner har ført til at de ansatte feil mann.

– Det fremstår som fryktelig vinglete når de går fra Sam Allardyce til Frank de Boer og nå mest sannsynlig til Roy Hodgson. Jeg tror Steve Parish (Crystal Palaces styreformann) gjorde en vurdering på at han ville ha en mer attraktiv stil og forbedre hjemmeformen da han ansatte de Boer. Men etter det jeg har fått høre fra internt i leiren, så er det ikke bare resultatene som har vært dårlige. Man skal ha merket det på trening tidlig at dette ville bli vanskelig å få til på kort tid. Slik sett er det en nådeløs vurdering, men det kan godt være at det er riktig for Palace i det lange løp, sier den tidligere Crystal Palace-spilleren.

– Hodgson er et godt valg

Roy Hodgson blir av alle britiske medier nevnt som de Boers sannsynlige erstatter, og ifølge Sky Sports vil Hodgson bli presentert som ny Palace-manager i løpet av 24 timer. Hangeland spilte under Hodgson i Fulham og mener 70-åringen kan være en god match for gamleklubben.

Det ryktes både i media og internt i klubben, men man kan ikke være sikker før han presenteres, selvfølgelig. Jeg traff Roy i fjor og selv om han begynner å dra på årene mente han da at hadde «one job left in him», så det kan godt være at det er denne.

– Etter min mening passer klubben og spillermateriellet best til en kompakt spillestil, så tror jeg det er en relativt god match.

– Forventer du en telefon fra Hodgson om det skulle skje?

– Ha-ha, nei, det gjør jeg ikke. Men det kan godt være at han ber om noen innspill ettersom jeg har såpass god innsikt innad i klubben. Men når det gjelder det fotballfaglige så er det en mann som har mer kunnskap enn de fleste.