Krise for de Boer etter tap i skjebnekamp

Crystal Palace med den verste sesongstarten i engelsk toppdivisjon på 93 år.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Burnley-Crystal Palace 1-0

Se kampsammendraget øverst.

Det spøker for jobben til Frank de Boer etter at Crystal Palace tapte 0-1 borte for Burnley.

Før helgen meldte The Telegraph at de Boer måtte vinne kampen mot Burnley for å beholde jobben.

London-laget klarte aldri å svare på gjestenes tidlige ledermål, og står med fire strake tap og uten mål siden sesongstart.

Det forteller mye om hvor svake Palace har vært, selv om de hadde målsjansene til å score i denne kampen.

UTSATT: Frank de Boer må kanskje ta med seg jakken sin og gå.
UTSATT: Frank de Boer må kanskje ta med seg jakken sin og gå. Foto: Andrew Yates

– Alle som så kampen så at det bare var ett lag som fortjente å vinne, og det var oss. Men slik er fotball, man får ikke alltid det man fortjener, men vi kan også legge skylden på oss selv. Vi ga bort det første målet, og utnyttet ikke sjansene våre, sier en presset de Boer etter kampen.

Han svarer slik på spekulasjonene om at han nå kan miste jobben:

– Jeg fokuserer på hva jeg kan kontrollere. Jeg kan ikke gjøre mye mer enn det jeg gjorde. Dersom vi skaper så mye hver gang så vil vi bli belønnet.

– Vi hadde nok sjanser, men det har vært temaet hele sesongen og vi står uten poeng. Det må forandre seg, sier Andros Townsend, som gir de Boer sin støtteerklæring.

– Vi står selvsagt bak manageren. Han er ikke på banen og kan sette sjansene. Det er opp til spillerne. Han sendte dette laget på banen, og vi spilte veldig bra, men klarte ikke å score.

Historisk svakt

London-laget melder seg inn i en lite eksklusiv klubb. Tre lag i toppdivisjonens histore som har tapt de fire første kampene og ikke scoret mål. Derby i 1899/1900, Stoke 1906/1907 og Preston i 1924/25.

– Det forteller hvor absurd dårlig det er, sier Petter Myhre.

– Det er utrolig at vi har null poeng, men om vi spiller slik hver uke vil vi få det vi fortjener etterhvert, sier de Boer.

Den nederlandske landslagslegenden fikk sparken etter 48 dager i sin forrige jobb, italienske Inter. 77 dager etter at han fikk ny arbeidsgiver kan det være over igjen.

– Jeg syns det vil være rart om han får sparken etter denne forestillingen. De er gode, og hadde fortjent å vinne denne kampen, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

– Selvfølgelig er det krise med en så svak sesongstart, men hva skal de Boer gjøre? Skal han sette sjansene selv? Eller hindre enkeltspillere i å gjøre tabbene som førte tilbaklengsmålet? spør Myhre.

Ingen hjelp å få

Palace fikk en grufull åpning på kampen, og Chung-yong Lee gjorde manageren sin ingen tjenester. Koreanerens grufulle tilbakespill etter bare to minutter ble plukket opp av Chris Wood som enkelt kunne gi hjemmelaget ledelsen.

Det kan vanskelig skyldes på nederlenderen.

– Du legger en kampplan, øver hele uken og så er det én spiller som svikter ham. Vi hogger på treneren, men hva pokker skal de Boer gjøre med det? Stakkars ham, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Det er vanskelig å forstå hva Chung-yong Lee prøver på. Han ser noen som ingen andre ser. Det må være keeper Hennesey han prøver å treffe, og så bommer han helt fullstendig. Det er en uvirkelig handling.

Skrotet filosofien for lange baller

Et totalt brudd med spillestilen London-klubben har hatt de siste sesongene er blitt nevnt som en av grunnene til nedturen.

– Valget falt på Frank de Boer og en nederlandsk fotballfilosofi som er så langt fra Tony Pulis man kan komme. Per nå fremstår det som et katastrofalt valg, skrev Brede Hangeland i sin blogg før kampen.

Det var lite nederlandsk totalfotball fra Crystal Palace i innledningen av denne kampen, som holdt seg til kampplanen med lange baller og ettertrykk tross det tidlige baklengsmålet.

Gjestene var åpne bakover, men også farlige fremover, noe som skapte en festlig åpning på kampen. Før det var gått fem minutter hadde Palace hatt to sjanser til å utligne, uten suksess. Blant annet ble et skudd fra Scott Dann reddet på streken.

Keeperskade

Burnleys solide keeper Tom Heaton stoppet det som kom hans vei den første halvtimen, men måtte forlate banen etter å ha falt forkjært.

Landslagskeeperen fanget et innlegg, men landet på albuen og skulderen og kunne ikke fortsette. I hans sted kom Nick Pope inn til sin Premier League-debut.

Men selv ikke med den urutinerte 25-åringen mellom stengene klarte Palace å få noen uttelling i førsteomgang.

Kjempesjanser mot slutten

De Boers pauseprat virket ikke til å ha bidratt til noe voldsomt, utover å gjøre spillerne hans enda mer anspente. Der førsteomang var godt forspent med sjanser, var det lengre mellom forsøkene i den andre omgangen.

Crystal Palace klarte ikke å sette Pope på noen særlige prøver, før det var spilt 78 minutter.

Christian Benteke kom alene gjennom etter pent spill, men avslutningen ble stoppet av en lekker beinparade fra keeperreserven.

Fem minutter senere fikk Scott Dann en mulighet etter et hjørnespark. Pope var sjanseløs på Danns skudd, men en Burnley-forsvarer fikk blokkert før ballen gikk over streken – for andre gang i kampen.

Midtstopperen var flyttet opp på topp for å jakte på utligning, og fikk nok en kjempesjanse til å utligne da han fikk ballen på bakerste stolpe. 30-åringen klarte imidlertid ikke å få headingen på mål.

Det kan ha kostet sjefen jobben.

– For en trener som har giljotinen over nakken sin, og så må man se på det der..., sukker Erik Thorstvedt oppgitt.

– Det er nesten så man tror han vil at manageren skal få sparken, sa programleder Jon Hartvig Børrestad.

Lik TV 2 Sporten på Facebook