VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg (H) besøkte Manglerud skole i Oslo fredag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg (H) besøkte Manglerud skole i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Folket tror Erna fortsetter

To av tre spurte i den siste TV 2-gallupen før valget tror Erna Solberg fortsetter som statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om de målingene Kantar TNS har laget for TV 2 før stortingsvalget tyder på at det går mot det jevneste stortingsvalget på 40 år, tror et klart flertall av velgerne at Erna Solberg fortsetter som statsminister.

I målingen som er gjennomført fredag og lørdag denne uken svarer 68,5 prosent av de spurte som har en mening at de tror Erna Solberg fra Høyre fortsetter som statsminister.

Bare 31,4 prosent av de spurte tror fordreren Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet blir statsminister etter mandagens stortingsvalg.

Blant kvinnene svarer 71,0 prosent av de som har en mening at de tror Erna Solberg blir statsminister, mens 29 prosent svarer at de tror det blir Jonas Gahr Støre.

Blant mennene tror 65,8 prosent at Solberg fortsetter, mens 33,9 prosent av mennene tror landet får ny statsminister.

Blant Høyres velgere tror 92,6 prosent at Erna Solberg forsetter, mens bare 67,4 prosent av Arbeiderpartiets velgere tor Jonas Gahr Støre overtar.

Om målingen

Det er forbudt å offentliggjøre valgresultater og prognoser som er laget på grunnlag av undersøkelser foretatt de dagene valget foregår. Forbudet gjelder ikke offentliggjøring av meningsmålinger som er laget før valgdagene.

Målingen er laget av Kantar TNS for TV 2 med intervjuer av 975 personer fredag 8. og lørdag 9. september, altså før valglokalene åpnet søndag. Feilmarginen er +/- 2,8 prosentpoeng.