Støres kone glemte ID – fikk ikke stemt

Ap-leder Jonas Gahr Støre skulle stemme søndag ettermiddag sammen med kona Marit Slagsvold, men en av dem måtte gå med uforrettet sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 13.30 var Støre og Slagsvold på plass ved Svendstuen skole for å gjøre sin borgerplikt. Ap-lederen hadde med seg pass og fikk lagt stemmeseddelen i urnen mens pressekorpset fikk sine bilder.

Støres kone Marit Slagsvold måtte imidlertid dra hjem med uforrettet sak. Hun hadde glemt legitimasjon, bekrefter Støres pressesjef Camilla Ryste overfor Dagbladet.

Heier på ektemannen

Hvilket parti Slagsvold stemmer på, er imidlertid ingen hemmelighet.

– Jeg stemmer Arbeiderpartiet, sa Slagsvold til TV 2 utenfor valglokalet.

– Hvordan oppleves en valgkamp sett fra en ektefelles side?

– Intens og interessant. Mye å lære, svarte Slagsvold.

Da hun fikk spørsmål om hun tror hun har en statsminister ved sin side, var det imidlertid Støre som svarte.

– Vi venter og ser, sa Ap-lederen.

Se video øverst i saken.

Høytid

Ved stortingsvalget i 2013 var Svendstuen Oslos blåeste valgkrets. Da fikk Høyre 60,0 prosent, mens Arbeiderpartiet fikk 11,4.

Ved kommunevalget i 2015 – etter at han var valgt til partileder – var nabolaget til Støre enda blåere. Da fikk Høyre 69,8 prosent og Arbeiderpartiet 8,6 prosent i Svendstuen.

Støre virket imidlertid svært fornøyd etter å ha avgitt sin stemme.

– Jeg synes det er høytidsstemning å stemme. Nå har vi gjort vårt. Det er en fin følelse for demokratiet.

Utenfor valglokalet ventet en rekke reportere. En dansk journalist spurte Støre om han hadde vanskelig for å bestemme seg siden han brukte lang tid i avlukket.

– Nei, men det er en høytid, så jeg brukte den tiden det trengtes og så så jeg på alle listene og tenkte: er det så mange partier? Vi er i partilederdebatt med ni, men her var det mange, mange flere.

Sommerfugler

– Hva sier følelsen din?

– Sommerfugler i magen. Jeg er veldig spent og så har jeg en god følelse i lys av det som har vært de siste dagene av mobilisering. Jeg har tro på at Arbeiderpartiet kan ha dette løftet inn mot et valg, men jeg skal leve med den usikkerheten fram til klokken 21 i morgen kveld.