Barmen ble matchvinner for Brann

Medaljejagende Brann stakk av med alle poengene i vestlandsderbyet mot et Sogndal i poengnød etter at Kristoffer Barmen ordnet 2-1-seier i Eliteserien lørdag.

Kristoffer Barmen scoret seiersmålet mot Sogndal. Foto: Hommedal, Marit

Den Brann-oppfostrede 24-åringen fikk en enkel jobb med styre inn 2-1 etter et velplassert innlegg fra bergenskompis Fredrik Haugen etter 50 minutters spill.

– Det er en god følelse. Det er alltid deilig å vinne. Spesielt krigekamper. Det er en krig, regnvær og det er akkurat sånn jeg liker det, så det var godt å vinne denne kampen, sa Barmen til Eurosport etter kampen.

– Vi skulle ta tre poeng og vise supporterne at av og til er det kriging som gjelder for å vinne, la han til.

Deyver Vega ga Brann ledelsen etter å ha fått en gavepakke av Sogndal-forsvaret etter kun ni minutter, mens Eirik Schulze utlignet for gjestene i det 24. minutt etter sløvt Brann-forsvarsspill.

Barmen ble erstattet av Peter Orry Larsen 19 minutter etter sin matchvinnerscoring, og fikk fra benken se hjemmelaget ro seieren i land, slik de har gjort i åtte av de ti siste hjemmekampene mot Sogndal.

Klatrer på tabellen

Med tre nye poeng i sekken klatret Brann til annenplass på tabellen, fire poeng bak serieleder Rosenborg. Sarpsborg er tredje beste lag, to poeng etter Brann, men både RBK og tabelltreeren har én kamp til gode på bergenserne.

Sogndal ligger på sin side fire poeng over Kristiansund på kvalifiseringsplassen. Til Tromsø i rød sone skiller det fem poeng.

Branns første scoring i Bergen lørdag kom etter at Per-Magnus Steiring sleivet på en klarering innenfor egen 16-meteren. Forsvareren serverte Vega, som ikke var vanskelig å be da han kun trengte å vende opp og skyte ballen i mål fra ti meter.

Sjansefattig

Sogndal var like snare med å straffe Brann i motsatt ende da Steiring fikk stå alene på bakre på et frispark. 20-åringen, som kan føle seg skyldig i 1-0-scoringen til Brann, fikk god tid på seg og fikk headet ballen videre til en umarkert Schulze, som stusset inn utligningen.

I totalt sett en sjansefattig affære fikk Brann seiersmålet etter 50 minutter. Fredrik Haugen mottok ballen til høyre for 16-meteren og la inn umiddelbart. På bakre sto Barmen helt umarkert og med låret styrte han inn sitt sjuende seriemål for sesongen til 2-1.

Begge lag skapte mest fra dødballer og innlegg, men ingen klarte å legge på ytterligere scoringer i protokollen, slik at Barmens mål ble det siste.