Morata og Kanté sikret ny Chelsea-seier

Chelsea har nå tre seire på rad og holder seg nær tabelltoppen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Chelsea 1-2

Se sammendrag øverst

Åpningssjokktapet for Burnley er glemt. Nå har Antonio Conte fått skikk på Chelsea igjen.

Lørdag ble Leicester slått 2-1 i en sterk borteseier.

En fin heading av Alvaro Morata og et langskudd av N'Golo Kanté sikret de tre poengene som gjør at de henger med Manchester-lagene i toppen av tabellen.

– Dette var en viktig seier. Borte mot Leicester er en vanskelig kamp og vi slet mot slutten. Jeg føler meg bra, men det viktige er at vi ikke er nummer én på tabellen. Vi ser frem til å klatre på den, sa Morata til Sky Sports etter kampen.

Antonio Conte valgte å starte med Fabregas som én av de tre fremme, selv om Eden Hazard var tilgjengelig for spill etter skade. Tiemoué Bakayoko og N'Golo Kanté dannet den sentrale midtbaneduoen.

Leicester er uten portugiseren Adrien Silva, som de trodde de hadde kjøpt som erstatter for Danny Drinkwater (solgt til nettopp Chelsea). Men siden Leicester var 14 sekunder for sen med papirene til Fifa, er Silva ikke spilleklar før i januar.

Farlig Morata

Chelsea var friskest i starten. Etter elleve minutter viste Cesc Fabregas seg frem da han på klassisk vis la en lekker pasning over Leicester-forsvaret til Alvaro Morata, som ikke fikk kontroll på nedtaket ved straffemerket.

Morata fikk flere store sjanser, men ble stadig blokkert av Leicesters midtstopperkjempe Wes Morgan.

Etter 40 minutter fikk Leicester en gyllen kontringsmulighet, men Vardys avslutning fra kort hold ble mesterlig reddet av Courtois i Chelseas mål.

Etter det skremmeskuddet gikk det bare ett minutt før Chelsea tok ledelsen. Da kom scoringen nesten som en kopi av 2-0-målet mot Everton før landskamppausen. Se målet øverst.

Cesar Azpilicueta la også denne gangen et nydelig innlegg, som traff hodet til Morata. Flott scoring av de regjerende seriemesterne, og en kombinasjon motstanderne nok kommer til å merke seg. Målet var sesongens tredje for Morata, mens Azpilicueta nesten kopierte sin målgivende pasning fra seieren over Everton.

Kanté-langskudd

Chelsea fortsatte å dominere etter pause.

Etter 50 minutter fikk tidligere Leicester-spiller N'Golo Kanté stå alene med ballen på rundt 25 meter. De færreste ser på midtbaneterrieren som en målscorer, men franskmannen fyrte av en markkryper, som gikk mellom bena på en Leicester-forsvarer og i hjørnet bak Kasper Schmeichel.

Ti minutter senere fikk Leicester straffe da Jamie Vardy ble felt av Courtois. Vardy tok selv straffen og reduserte til 1-2.

Det ga Leicester nytt håp, og Chelsea forsøkte å kontrollere inn seieren. Willian, debutanten Davide Zappacosta og Eden Hazard ble byttet inn, mens Leicester kastet inn spisstalentet Kelechi Iheanacho (20).

Etter 82 minutter ble Chelsea nektet straffe da Morata headet ballen i de utstrakte hendene til Harry Maguire. I den situasjonen kan Leicester takke dommeren.

Chelsea fikk ikke straffe på denne handsen.
Chelsea fikk ikke straffe på denne handsen.

Willian var farlig frempå med et skudd mens Chelsea forsøkte å spille så klokt som mulig, men det lå en følelse over kampen at Leicester kanskje ville klare å utligne til 2-2.

Istedet var det Willian som var nærmere 3-1 med et blokkert skudd to minutter på overtid. Leicester var likevel farlige på en siste sjanse der et innlegg gikk forbi et tomt Chelsea-mål. Det endte med seier til Chelsea.