DRAPSSIKTET: Peter Madsen er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall.
DRAPSSIKTET: Peter Madsen er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Foto: Scanpix Denmark

Peter Madsens (46) elskerinne står frem

I et intervju med en dansk avis står den angivelige elskerinnen til drapssiktede Peter Madsen fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deidre King (38), som ifølge danske medier er Peter Madsens (46) elskerinne, er intervjuet i danske Ekstra Bladet. Ifølge 38-åringen har hun en nær relasjon med Madsen og har kjent ham i 14 år.

– Han er så inkluderende og aksepterende og åpenhjertig. Jeg kan absolutt ikke forstå det bildet som blir tegnet av ham, sier hun.

King forteller at hun etter planen skulle ut i den hjemmelagde ubåten Nautilus UC3 med Madsen, dagen etter at han dro på tur med den svenske journalisten Kim Wall (30).

– Vi skulle ha hygget oss, seilt ut, og dykket ned og sovet på havbunnen. Peter har vært min venn, elsker, arbeidsgiver og fortrolige, sier King.

Wall ble meldt savnet etter ubåtturen 10. august i år, og senere ble en likdel av henne funnet i sjøen. Madsen er siktet for drap på den svenske journalisten, men nekter straffskyld. Han er også siktet for likskjending.

Tror på forklaringen

Selv har Madsen forklart at Wall døde i ubåten ved et uhell, da en 70 kilo tung luke falt over henne. Ulykken skal ifølge Madsen ha skjedd da de to skulle opp i ubåtens tårn. Han innrømmer å ha kastet liket av Wall over bord, men nekter for å ha partert liket.

– Nautilus er ikke bygget med sikkerhetshensyn. Jeg vet godt at man kan falle og slå seg, sier King til Ekstra Bladet.

Hun gjenkjenner ikke bildet av Madsen som blir tegnet i mediene, og tror verken at ubåteieren har drept Wall eller partert liket av henne.

Likevel forstår hun ikke hvorfor han valgte å kaste liket over bord i stedet for å varsle politiet.

– Det har han jo også erkjent at han burde ha gjort, men det er så lett å dømme en type som Peter. Noen ganger sier folk til meg at han «ikke er normal». Nei, selvfølgelig er han ikke normal. Han har bygget tre ubåter og romraketter. Er han normal - nei, det er han ikke, sier hun.

I forrige ukes rettsmøte ble Madsen spurt om hvorfor han ikke slo alarm etter ulykken. Da svarte Madsen at det som skjedde mistet sin betydning, fordi han ble suicidal. En helikopterlege har tidligere uttalt at han fant Madsens mentale tilstand «påfallende» etter redningsaksjonen.

Sex i ubåten

Ved fengslingsmøtet tirsdag var påtalemyndigheten også særlig interessert i den danske oppfinnerens sexliv. Det kom frem at Madsen lever i et åpent forhold selv om han er gift, og at han er del av et S/M-miljø (sado-masochisme red.anmd) i København.

King sier hun flere ganger har hatt sex med Madsen i ubåten. I rettsmøtet tirsdag hevdet Madsen derimot at han kun hadde hatt sex med sin kone i ubåten, og at det kun hadde skjedd én gang.

– Peter er «super-nerden». Han har vært nødt til å putte noe ekstra på bordet for å få alle de damene han egentlig vil ha. Og det har han gjort gjennom sin hjerne, sier hun.

Madsen ble tirsdag besluttet varetektsfengslet i fire nye uker.