Stokes billige spisskjøp ble Uniteds mareritt

Stoke brøt Uniteds seiersrekke, mye takket være sommersigneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Manchester United 2-2

Se kampsammendrag øverst.

Eric Maxim Choupo-Moting var definitivt ikke sommerens mest høyprofilerte Premier League-overgang.

Den kamerunske spissen, som scoret beskjedne tre mål for Schalke forrige sesong, kom til Stoke for beskjedne 6 millioner euro (55 millioner kroner) i august.

Etter lørdagens kamp mot Manchester United er det ikke urimelig å hevde at han har betalt tilbake en stor del av overgangssummen allerede.

28-åringen ble José Mourinho og United-forsvarets mareritt i kampen borte mot Stoke.

Først sørget han for Manchester Uniteds første baklengs denne sesongen, før han spolerte festen da United hadde snudd kampen og ledet 2-1. Uniteds mer en ti ganger så dyre spiss, Romelu Lukaku, var på vei til å bli matchvinner da Choupo-Moting dukket opp igjen.

– Det er slik man blir en helt på denne banen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Personlig er jeg glad for målene mine, men viktigst er at vi spilte en fantastisk kamp på hjemmebane, sier Choupo-Moting etter kampen.

– Målet mitt er alltid å score, eller få en assist. Jeg er veldig glad for at vi ikke tapte, og jeg er glad for mine første Stoke-mål. Jeg håper å fortsette slik.

Stoke-manager Mark Hughes er fornøyd med kjøpet.

– Han vil stjele overskriftene og det er fortjent. Han var en stor del av prestasjonen, og resultatet generelt, sier Hughes etter kampen.

– Han bør være fornøyd, og jeg var overlykkelig da jeg fikk ham hit. Det var en brukbar handel i mine øyner.

– Fortjente et poeng

Stoke sørget for Uniteds første poengtap denne sesongen i en høydramatisk kamp som kunne vippet begge veier.

José Mourinho mener landslagspausen har hatt en negativ innvirkning på hans spillere.

– Det var en vanskelig kamp av ulike grunner. Spillerne mine er ikke de samme etter en landslagspause. De presterte ikke på et normalt nivå, men vi var med i kampen. Vi kjempet hardt, og var nærmere å vinne enn å tape, sier Mourinho etter kampen.

– Ett lag prøvde å vinne, ett lag prøvde å få ett poeng. Stoke er store, sterke og gode i luften. De kjempet hardt og fortjente trolig ett poeng.

Utlignet raskt

Stoke viste seg tidlig som en virkelig test for de ubeseirede ligalederne.

Etter 43 jevnspilte og litt halvsøvninge minutter eksploderte det inn mot pause på bet365 stadium.

Darren Fletcher slo en glimrende ball i bakrom til Mame Biram Diouf. Diouf slo et perfekt innlegg til Eric Maxim Choupo-Moting. Sommersigneringens første mål for Stoke, og Uniteds første baklengsmål denne sesongen.

Stoke trodde de kunne gå til pause med ledelse, men 161 sekunder senere var det utligning.

Et hjørnespark ble flikket videre av Nemanja Matic, før Paul Pogba headet ballen i bakhodet på Marcus Rashford og i mål.

– Veldig viktig for United å få en utligning så fort, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Motsatt i andreomgang

Stoke begynte andreomgang bra, men ble knallhardt straffet etter en feil av Joe Allen. Allen ble frarøvet ballen av Matteo Darmian på midtbanen, og United satte fart fremover, mens Stoke-spilleren ble stående igjen.

Darmian ga ballen til Henrikh Mkhitaryan som følsomt spilte frem Romelu Lukaku alene med Jack Butland. Butland reddet spissens første forsøk, men belgieren var på returen og dunket inn sesongens fjerde scoring.

– Stoke har dominert ballinnehavet, så slår United fryktelig tilbake. Det er så godt sett av Henrikh Mkhitaryan, sier Hangeland.

Hjemmelaget nektet imidlertid å gi seg. Først tvang Jésé David De Gea til en fantastisk redning.

Men spanjolen kan ikke stoppe alt uten hjelp fra forsvaret. På det påfølgende hjørnesparket fikk Choupo-Moting stå helt umarkert på bakerste stolpe og kunne stange inn 2-2.

– Jones mistet fullstendig markeringen, og selv ikke De Gea kan gjøre noe med den, sier Hangeland.

Nær United-seier

Ni minutter før full tid hadde Romelu Lukaku en gigantisk mulighet til å sende United foran. Et innlegg fra innbytter Anthony Martial fant Lukaku med tid og rom inne i Stokes 16-meter, men belgieren avsluttet over.

På overtid leverte Jack Butland en strålende reaksjonsredning da ballen holdt på å sprette i mål etter et hjørnespark igjen.

Nærmere kom aldri Manchester United.