MISFORNØYD: Louis van Gaal er ikke fornøyd med fremgangsmåtene til United-ledelsen.
MISFORNØYD: Louis van Gaal er ikke fornøyd med fremgangsmåtene til United-ledelsen. Foto: Oli Scarff

Louis van Gaal ut mot Manchester United-ledelsen: – De festet løkken rundt halsen på meg

Louis van Gaal snakker for første gang ut om Manchester United-sparkingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Louis van Gaal fikk sparken som Manchester United-trener i mai 2016, mindre enn 24 timer etter at han ledet klubben til triumf mot Crystal Palace i FA-cupfinalen.

Den nederlandske treneren har tidligere vært lite snakkesalig om tiden i Manchester United, men i et intervju med den britiske avisen Mirror letter van Gaal for første gang på sløret.

Her kommer det frem at han er alt annet enn imponert over United-ledelsen. I intervjuet går han langt i å sammenligne sparkingen av ham med en offentlig henrettelse.

– United festet løkken rundt halsen min og jeg ble hengt offentlig. Presset var enormt med løkken rundt halsen min, og de gikk bak ryggen på meg, sier den frittalende nederlenderen.

– Det ble regissert som en film og det ble gjort bak ryggen min allerede fra januar av.

– De kunne ha sluppet billig unna

Den nå 66 år gamle treneren forteller at han forstår hvorfor Manchester United ville ha José Mourinho, men han er svært misfornøyd med måten det ble gjort på.

– Jeg forstår Uniteds valg i å hente Mourinho. Jeg ville ikke være der mer enn i to år uansett, det var Manchester United som ville ha tre. Plutselig var Mourinho uten kontrakt og jeg visste at United ville ha ham en dag.

– De fortalte det først etter at det var lekket i pressen, og det var den største skuffelsen i mitt liv, sier van Gaal.

Ifølge ham kunne United spart millioner hvis de bare hadde vært ærlig med ham fra starten.

– Hvis de hadde kommet til meg med Mourinho-planen så kunne jeg ha sagt «ok, la oss gi alt de siste seks månendene og så kan José Mourinho ta over». De kunne ha spart den siste årslønningen min, men etter det som skjedde fikk jeg dem til å betale hvert eneste øre.

Louis van Gaal har vært klubbløs etter at han forlot Manchester United.