Agüero og Jesus herjet - City knuste Liverpool i dramatisk storkamp

Manchester City slo Liverpool og stoppet Jürgen Klopps sterke rekke i toppkamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se videosammendrag øverst!

Manchester City-Liverpool 5-0

– Det er to lag som er sterkere offensivt enn defensivt, og det borger for en fantastisk fotballkamp, sa Brede Hangeland fra gressteppet på Etihad Stadium under TV 2s sending allerede en drøy halvtime før kampstart i Manchester lørdag.

TV 2s ekspert fikk rett i at det ble et fyrverkeri, med mål, rødt kort, alvorlig skade og annullerte scoringer som hovedingrediensene. Dessverre for de røde kom dog alle de positive variablene for de lyseblå denne ettermiddagen.

Til slutt endte det 5-0 til vertene, etter en scoring av Sergio Agüero, to av Gabriel Jesus og to av Jesus' innbytter Leroy Sané.

– Manchester Citys superspisser samarbeider, kombinerer og knuser Liverpool, kommenterte Øyvind Alsaker da Agüero fôret Jesus i anledning 3-0-målet like etter pause.

Dermed tapte Liverpool mot et av de andre tradisjonelle topp seks-lagene for første gang siden tapet mot Manchester United for halvannet år siden. Tapet var også det største Liverpool har gått på siden Jürgen Klopp overtok ansvaret for laget for snart to år siden.

– En kjempesmell, uttalte Øyvind Alsaker.

– Vi tapte 0-5. Jeg har sagt det noen ganger før i karrieren min, men det er bedre å tape 0-5 en gang enn å tape 0-1 fem ganger. Vi tapte en kamp. Det er ikke kult, men jeg synes ikke vi var så dårlig i starten. Nå vil ikke folk huske på det, på grunn av tallene, men jeg glemmer det ikke, sa Jürgen Klopp.

Slik var oppgjøret: Agüero åpnet det
Det første kvareret av oppgjøret var preget av langskudd fra de lyseblå som Simon Mignolet tok seg greit av, samt gode innlegg som aldri ble store målsjanser for Liverpool.

Etter 24 minutter smalt deg dog, da Kevin de Bruyne fant luken mellom Liverpool-stopperne og fôret Sergio Agüero med en flott pasning. Alene med Simon Mignolet var argentineren iskald, og scoret for sjette gang på rad på hjemmebane mot nettopp Liverpool.

– Selvfølgelig er det Agüero som gjør det! Men det er merkelig åpent mellom midtstopperne til Liverpool, sa Hangeland.

Store sjanser til begge lag
Etter drøye halvtimen burde Mohamed Salah utlignet, men alene med Ederson skjøt egypteren rett på Citys burvokter.

Like etter var det Liverpool-keeper Simon Mignolet sin tur til å være reddende engel ved to anledninger. Først avverget han da Gabriel Jesus snappet ballen fra Ragnar Klavan, driblet vekk to mann og avsluttet fra kloss hold, mens Mignolet også avverget en John Stones-avslutning fra rundt femmeterstreken på det påfølgende hjørnesparket.

Mané utvist - stygg Ederson-smell
Minutter senere oppstod ny keeperdramatikk, da Sadio Mané var på vei gjennom etter en langpasning og endte opp med å stemple City-keeper Ederson i ansiktet. Resultatet ble rødt kort til Mané og en tilsynelatende stygg skade på burvokteren, som etter å ha blitt behandlet av medisinsk personell på banen forlot Etihad på båre.

Les mer om situasjonen i egen artikkel her!

Gabriel Jesus doblet ledelsen
Liverpool ble redusert til ti mann, og i minuttene etter spillet gjenoppstod var det tydelig at de ikke hang med i svingene. Først satte Gabriel Jesus ballen i nettet, i en situasjon der han ble avvinket for offside, før brasilianeren deretter faktisk også doblet ledelsen.

Et innlegg fra siden var Kevin de Bruyne var millimeterpresist, og Citys nye frelser stanget inn 2-0.

– Det er et supert innlegg. Han serverer den på et fat. Se på den kvaliteten. Spisser kan ikke misse på slikt. Det er en stor målgivende pasning av assistkongen, sa Trevor Morley i pausen.

Ny Jesus-scoring like etter pause
Andreomgang startet som den første hadde blitt avsluttet, med nettsus for de lyseblå. Drøyt fem minutter ut i omgangen satte Agüero ballen i nettet, men ble avvinket med dagens andre annullering, før det minuttet senere ble reell nettkjenning.

Agüero og Jesus var plutselig alene gjennom etter en lekker gjennombruddspasning fra Fernandinho, og den gamle argentinske City-frelseren serverte sin nye brasilianske spisspartner som fikk en enkel oppgave da han satte 3-0 i det tomme buret.

– Manchester Citys superspisser samarbeider, kombinerer og knuser Liverpool, kommenterte Alsaker.

Jesus' innbytter satte inn kampens fjerde og femte
Utover i omgangen lot Pep Guardiola Jesus få hvile, og erstattet ham med Leroy Sané. Og tyskeren ville ikke være noe snauere enn sin lagkamerat.

Drøyt ti minutter før slutt kombinerte han lekkert med Benjamin Mendy og satte 4-0 i nettet bak Mignolet. Fem minutter før slutt var det nære ved at også Sané fikk seg en målgivende da han slo inn til Agüero, men ved den anledningen reddet Simon Mignolet forsøket fra kloss hold.

På overtid kom dog scoringen som satte kronen på verket for de lyseblå. Leroy Sané fikk lagt ballen til rette på venstrefoten like utenfor 16-meteren og fikk deretter videreformidlet ballen på vakkert vis i en lekker bue over Mignolet til 5-0 for hjemmelaget.

– Den er spektakulær. Han bare bøyer den opp i motsatt hjørne, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio.

– Det er en vanvittig opptur for Guardiola, kommenterte Brede Hangeland.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!