«Mål-Kane» tilbake for Spurs: – August er død og begravet!

Harry Kane skjøt og skjøt uten å score i Tottenhams tre første Premier League-kamper. Alt han trengte var å skifte måned i kalenderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Everton-Tottenham 0-3

Mye har vært skrevet, sagt og diskutert rundt Premier League-toppscoreren de to siste sesongene, Harry Kane, og hans manglende scoringer i kalendermåneden august.

Les også: – Helt sikker på at det løsner for Kane

Da Tottenham tok fatt på sin første kamp for sesongen i september, borte mot Everton lørdag, var det derfor knyttet store forventninger til hvorvidt mannen som nettet 29 ganger i engelsk fotballs øverste divisjon forrige sesong, ville gjenfinne scoringsformen.

Og det gjorde Kane til gangs. Spurs-toppscoreren satte inn både det første og siste målet da Everton ble beseiret med sterke 3-0 på Goodison Park. Christian Eriksen scoret også for Tottenham, som dermed står med sju poeng etter fire Premier League-runder.

– Mange har sagt at de skal spille borte i hele år, siden de spiller hjemmekampene sine på Wembley. Men vi sitter og tenker at balansen mellom det offensive og defensive ser tilnærmet perfekt ut, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampslutt.

Første målet var innlegg
Spurs-fansen trengte ikke å vente mer enn en halvtime før ballen satt i nettet fra målsniken Harry Kane. Etter målløse opptredener både mot Newcastle, Chelsea og Burnley, var ventetiden endelig over for 24-åringen.

– Der var august død og begravet for Harry Kane. Velkommen september. Velkommen resten av sesongen. Harry Kane er i gang! uttalte en ekstatisk Kasper Wikestad fra kommentatorplass.

– Det er flaks. Det er griseflaks
Scoringen var også av det spektakulære slaget, da det så ut til at Kane egentlig forsøkte seg på et innlegg. Ballen føk dog i stedet i nettet bak Everton-keeper Jordan Pickford, og dermed hadde Kane scoret sitt 100. Tottenham-mål i sin 169. kamp for klubben.

– Han skjøt på alt, traff stolper og bommet på blankt forrige måned. Og nå, når vi er inne i en ny måned, går til og med innleggene inn. Det er helt utrolig! sa Wikestad.

I TV 2s studio ble scoringen sett nærmere på i pausen.

– Han hadde flest avslutninger av alle i Premier League i august. Det er bare et under at han ikke har scoret før. Det er jo litt typisk, dette. Det er så tilfeldig. Mange ganger er det tilfeldig hvordan du får snudd en vond trend, sa Premier League-ekspert Petter Myhre.

TV 2-ekspertisen så også på keeperspillet til Jordon Pickford.

– Jeg tenker at han står for å hindre et innlegg. Det er mulig han kunne stått litt lengre bak i feltet. Han tar et skritt til venstre, og feilberegner ballbuen. Det er det som gjør at han ikke tar den, men jeg tror ikke Kane bryr seg nevneverdig. Men det er flaks. Det er griseflaks, sa Myhre.

Eriksen doblet Spurs-ledelsen
Kane var dog ikke den eneste Spurs-stjernen som scoret mål på Goodison Park. Fire minutter før hvilen ble ledelsen doblet, da Christian Eriksen dunket en retur i nettet etter et skudd fra Ben Davies som Pickford reddet.

Både Dele Alli, Kane og Moussa Sissoko var også nære ved før hvilen, men de trengte ikke å vente lenge før ny jubel var et faktum i de siste 45.

Kanes andre kom i 2. omgangs åpningsminutt
Kun 45 sekunder ut i omgangen kombinerte nemlig Spurs' offensive spillere vakkert på ny. Kane fant Ben Davies, og løp deretter på typisk målscorervis inn i boksen. I mellomtiden ladet Davies innleggsfoten, og fant Kane med et perfekt legg. 3-0 var et faktum, og hjemmefansen på Goodison Park fikk langt ifra den starten de ønsket seg etter hvilen.

Utover i kampen tok Spurs foten av pedalen, og Everton var nærmest å sette inn oppgjørets fjerde scoring. Flere nettkjenninger ble det dog ikke, og dermed tok Mauricio Pochettinos lag sin andre seier - begge på bortebane - denne høsten.

Wayne Rooney, som det også har vært snakket mye om etter forrige ukes fyllekjøringsepisode, klarte for øvrig aldri å markere seg for vertene. Premier League-legenden fikk et gult kort for å felle Dele Alli i sluttminuttene, men var ellers anonym.

Les også: Rooney får én sjanse til av skuffet Koeman

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!