Dramatikk på Etihad da Mané ble utvist og Ederson stygt skadet

– Alt handler om at dette må gå bra med Ederson. Det er det eneste perspektivet det er mulig å ha, uttalte Øyvind Alsaker etter dramatisk situasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av situasjonen i vinduet øverst!

Manchester City-Liverpool 5-0

37 minutter ut i gigantoppgjøret på Etihad Stadium oppstod det en svært dramatisk situasjon da Liverpools Sadio Mané var på vei gjennom etter en langpasning.

Manchester City-keeper Ederson timet nemlig den lange ballen best, og møtte Mané til duell godt utenfor 16-meteren.

Burvokteren headet ballen vekk, men Mané feilberegnet og fullførte sitt forsøk på å vippe ballen over ham ved i stedet å sette knottene i ansiktet på ham.

Dommer Jon Moss var sporenstreks oppe med det røde kortet til Mané.

– Det er en høy fot. Han går nok etter ballen, men det blir et fryktelig sammenstøt. Strakt bein rett opp i ansiktet. La oss håpe at det går bra med Ederson. Det er utrolig modig av ham. Han ser hva som kommer, kommenterte umiddelbart TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

Her får du tilgang til Premier League på TV 2 Sumo!

Clattenburg: – Øynene er totalt fokusert på ballen. Frispark og gult kort
TV 2s nye Premier League-ekspert Mark Clattenburg sendte SMS om sin vurdering av situasjonen, og den tidligere toppdommeren mente dommerkollega Moss var streng. Clattenburg mener nemlig ikke Mané hadde fortjent det røde kortet.

– Nei. Hans fot er hevet for å ta ballen. Øynene er totalt fokusert på ballen. Frispark og gult kort for farlig spill, skrev Clattenburg i en melding som ble vist i TV 2-studio i pausen.

Der, på gressteppet på Etihad Stadium, fikk også TV 2s ekspert Trevor Morley spørsmål om hvorvidt han mente utvisningen var korrekt.

– Jeg synes Mané er uheldig. Han går etter ballen. Han er veldig uheldig, og jeg mener han kunne fått gult for dette. Hvis han hadde truffet ballen, hadde keeperen fått rødt. Det er ikke med vilje, og jeg mener det er en feilaktig avgjørelse, sa Morley.

Liverpool-manager Jürgen Klopp sa det samme etter kamp.

– Det var et uhell. Man kan si at det var høy fot, men dommeren kom også i hans retning. I mine øyne var det ikke rødt kort. Sadio har det tøft, men det må vi takle, sa tyskeren.

Ekspertene i TV 2-studio: – Rødt kort
De som satt i TV 2s studio i Bergen, mente dog Moss hadde foretatt det korrekte valget av kortfarge.

– Jeg mener det der er rødt kort. Han utsetter motstanderen for fare. Han har full fart innover, og en støvel i den høyden der. Det mener jeg er rødt kort. Det er ingen intensjon fra Mané sin side, men Ederson får seg en ordentlig kilevink, sa Petter Myhre.

– Uavhengig av intensjon og om han ser på ball eller ikke: Hvis det er noe som skal tas for farefullt spill, så må det jo være denne typen situasjoner, sa Mina Finstad Berg.

Uttalelsene til Clattenburg skilte seg også fra mange av dem i sosiale medier, der det blant annet ble vektlagt at intensjonen ikke skal spille inn i en situasjon der farten og faren var så stor som i denne. Raphael Honigstein var en av dem som meldte seg på i diskusjonen, da han la ved et kapittel fra regelboken om «serious foul play».

– Strengt ansvar. Intensjon er IKKE relevant, skrev han.

Døm selv! Se video av situasjonen i vinduet øverst!

Alsaker: – Alt handler om at dette må gå bra med Ederson
City-keeper Ederson ble liggende nede i mange minutter etter situasjonen og
fikk legetilsyn ute på banen. Sju minutter etter situasjonen oppstod ble han båret ut på båre til unison applaus fra tribunen på Etihad.

– Alt handler om at dette må gå bra med Ederson. Det er det eneste perspektivet det er mulig å ha. Det tar lang tid, og det er aldri et godt tegn. Vi sender våre varmeste tanker til Citys nye målvakt, og ber om at det går bra og at han snart er tilbake igjen, sa kommentator Øyvind Alsaker.

Pep Guardiola ble også spurt om situasjonen etter kamp.

– Mané så ikke. Han så etter ballen. Jeg vet ikke om det var rødt kort, men jeg er ganske sikker på at det røde kortet Kyle Walker fikk mot Everton ikke var rødt. Jeg snakket ikke om å spille ti mot elleve da, og jeg vil ikke snakke om det i dag heller, sa han.

Ederson så sluttminuttene: – Det var godt å se
Heldigvis så det ut til å gå bedre enn man kanskje kunne anta med Ederson. I sluttminuttene av oppgjøret viste nemlig TV-produsenten bilder av 24-åringenen på tribunen. Det så tilsynelatende ut til å gå bra med City-keeperen.

– Det var godt å se. Det var bilder jeg ikke hadde trodd vi skulle få, men vi fikk de rett før slutt, sa Alsaker da.

– Jeg snakket med legen. Det er ikke brudd, og det er det viktigste. Jeg vet ikke om han vil se bedre ut etter det, sa Guardiola etter kamp.