IKKE MED: Sven Erik Bystrøm syklet for Norge i VM i Doha, men må stå over VM på hjemmebane.
IKKE MED: Sven Erik Bystrøm syklet for Norge i VM i Doha, men må stå over VM på hjemmebane. Foto: Bendiksby, Terje

Bystrøm må trekke seg fra VM-fellestarten

Sven Erik Bystrøm blir ikke å se i VM i Bergen. Det er ennå ikke kjent hvem som vil erstatte 25-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sven Erik Bystrøm må trekke seg seg fra VM-fellestarten i Bergen som følge av skaden han pådro seg i Vuelta a España i august.

Det er brudd i skulderbladet som fører til problemer for 25-åringen.

– Det er ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg har gjort et forsøk og gitt det en sjanse. Den siste tiden har jeg gått til behandling og fått den beste oppfølgingen jeg kunne fått på Stavanger Sykehus. Uheldigvis har ikke fremgangen vært så stor som jeg hadde håpet. Det viser seg også at det er to brudd i stedet for ett, sier Sven Erik Bystrøm til sykling.no.

For en drøy uke siden var Bystrøm svært positiv med tanke på sin egen VM-deltagelse i møte med TV 2. Han bekreftet likevel at han ville si ifra til landslagsledelsen hvis fremgangen uteble.

– Hvis ting ikke går etter planen, så vil jeg selvsagt gi beskjed og kaste inn håndkleet. Men nå ser det veldig positivt ut. Det blir helt rått å sykle VM på hjemmebane, sa U23-verdensmesteren fra Ponferrada til TV 2.

Flere mulige erstattere

Det er ennå ikke kjent hvem som vil erstatte Katusha-rytteren.

Markus Hoelgaard var i utgangspunktet nevnt som reserve, men til sykling.no forteller landslagssjef Stig Kristiansen at landslagsledelsen ikke har bestemt seg.

– Når situasjonen blir som nå skal vi bruke helgen godt for å vurdere ytterligere hvem som skal erstatte Bystrøm. Vi forventer å offentliggjøre Bystrøm sin erstatter i starten av neste uke, sier Kristiansen.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke i tvil om at det norske laget nå er svekket.

– Det er en svekkelse for laget. Men det hadde ikke vært noe særlig å kjøre med en Bystrøm som ikke er fullt restituert heller. Bystrøm har vært en viktig mann for Kristoff i mange år, og det er nok han som vil merke det mest av våre to kapteiner. Dette vil nok svekke hans gullsjanser, sier Kaggestad til TV 2.

Han innrømmer at landslagledelsen nå står overfor et tøft valg.

– Jeg var litt overrasket over at han dro Markus Hoelgaard frem fra hatten på pressekonferansen. Jeg har veldig sans for ham, men hvis man først skal gå ned på det nivået ville jeg vurdert Bjørn Tore Hoem. Det var mye snakk om kapasiteten til Hoelgaard, men Hoem har vel så stor kapasitet etter min mening.

Kaggestad mener Sindre Lunke også er en god kandidat. Fredag ble det klart at 24-åringen skal kjøre for Fortuneo-Oscaro og Warren Barguil neste år.

– Man må jo vurdere de andre proffene, som for eksempel Sindre Lunke. Det som er utfordringen for Sindre er likevel det at han knapt har kjørt ritt siden Giro d'Italia i år.