Denne amerikanske pickupen er ikke helt som andre biler. Den virker nemlig å være foliert med noe som minner mistenkelig om fløyel! Foto: Privat
Denne amerikanske pickupen er ikke helt som andre biler. Den virker nemlig å være foliert med noe som minner mistenkelig om fløyel! Foto: Privat

Denne vekker oppsikt i trafikken!

Det er kanskje ikke veldig praktisk i hverdagen?

Foliering av biler blir bare mer og mer populært. Her er mulighetene mange. Strengt tatt er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan dekorere bilen din med.

Lenge var matt folie det hotteste. Men for noen blir det for kjedelig.

En Broom-leser knipet bildene av bilen du kan se i denne saken. Og det er slett ikke rart at denne bilen vakte reaksjoner. Den ser ut til å være foliert med fløyel!

Vaskbart

Ja, du leste- og ser riktig. Vi skal riktignok ikke slå bombastisk fast at det er nettopp fløyel det er snakk om. Trolig er det noe som minner om det.

Men det skal sies at det er de som bruker ekte fløyel på bilene sine også. Det kan du lese mer om her.

Og selv om det kanskje ikke høres spesielt praktisk ut, skal det visstnok være både vanntett, vaskbart og støvavvisende. Det sier i alle fall Velvet Cars i England, som har spesialisert seg på nettopp dette.

Dette kan ødelegge lakken på bilen din

Pickupen får et helt spesielt utseende med den spesielle
Pickupen får et helt spesielt utseende med den spesielle "fargen". Foto: Privat

Fikk mye oppmerksomhet

Bilen som rullet rundt i Oslo, en diger amerikansk pickup, ruvet godt i gatebildet fra før. Med den spesielle folien fikk den likevel ekstra mye oppmerksomhet.

– Jeg merket at det var flere enn meg som tok bilder av den på motorveien. Det var et veldig spesielt syn, og egentlig ganske tøft, sier fotografen, som ikke ønsker å stå fram med navn.

Slik skifter du farge på bilen selv

Her er en bil som er foliert med ekte fløyel. Foto: YouTube.com / Velvet Cars
Her er en bil som er foliert med ekte fløyel. Foto: YouTube.com / Velvet Cars

Tar var på lakken

Folie kan både gi bilen en ny look, og beskytter samtidig lakken mot småriper og steinsprut.

– Hvis en er litt nøye med å sjekke at lakken er i god stand før en monterer, kan folie bevare bilen din veldig godt. Biler som har vært helfoliert siden de var nye, kan se helt strøkne ut selv etter to-tre år på veien, forteller Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Neida - lakken behøver ikke være skinnende blank lenger

Smart hvis du har glemt lommeboka – se video under: