ny kripos-rapport avslører:

Søkte på «skolemassakre» over 80 ganger før han drepte Tone og Jakob

Nye detaljer i dobbeltdrapssaken i Kristiansand. Tirsdag kommer saken opp for lagmannsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni ble en 16 år gammel gutt dømt til 11 års forvaring for å ha drept 14 år gamle Jakob Hassan og 48 år gamle Tone Ilebekk ved Wilds minne skole i Kristiansand.

Drapene skjedde i desember i fjor og 16-åringen erkjente de faktiske forhold. Under tingrettens behandling kom det fram at den tiltalte hadde gjort flere hundre søk på drap, terror og skolemassakre. Før ankesaken i Agder lagmannsrett har Kripos utarbeidet en tilleggsrapport.

Mange søk på skolemassakre

I den nye tilleggsrapporten fra Kripos som er datert 2. juli, går det fram at man har sett nærmere på søkene til den tiltalte 16-åringens pc. De viser at han viste interesse for skolemassaskre i dagene før drapene.

I rapporten står det at det er gjort 81 søk på skolemassakre de siste seks dagene før hendelsen i skolegården. Det kommer også fram at 16-åringen skal ha gjort 146 søk på drap/terror i de to månedene før han ble tatt for drapene. Rapporten tar også for seg at den tiltalte tok jegerprøven på våren i fjor.

Blir tema i retten

Aktor i saken, statsadvokat Jan Tallaksen ved Agder statsadvokatembetet sier til TV 2 at rapporten blir et tema i retten.

– Den rapporten du sikter til vil bli et tema i retten. Så får vi se hvor mye tid vi bruker på den, sier Tallaksen. Den tiltaltes forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, ønsker ikke å kommentere tilleggsrapporten overfor TV 2.

Lagmannsretten skal kun behandle straffenivået og ikke skyldspørsmålet siden 16-åringen har erkjent at han står bak drapene.

Sakkyndige tilstede i retten

I tingretten ble det skapt tvil om gjentakelsesfaren selv om de tre sakkyndige konkluderte med at det ikke var fare for at 16-åringen ville begå en slik handling igjen. Tingretten mente at metodene som ble brukt for å vurdere faren for gjentakelse var så usikre at de ikke kunne tas hensyn til.

Når ankesaken starter tirsdag vil to av de tre sakkyndige være til stede under hele ankebehandlingen. Det er satt av tre dager til ankesaken i Agder lagmannsrett.