SMOOTHIE-DOMMER: Kjendiskokk Ole Martin Alfsen skal sammen med God morgen Norges Wenche Andersen kåre Norges beste smoothie på TV2.no.
SMOOTHIE-DOMMER: Kjendiskokk Ole Martin Alfsen skal sammen med God morgen Norges Wenche Andersen kåre Norges beste smoothie på TV2.no. Foto: Scanpix

Kjendiskokken skal kåre Norges beste smoothie på TV2.no

Ole Martin Alfsens beste smoothie-tips: – Baser deg på sesongens råvarer, men ikke vær redd for å spe på med gode, frosne bær og frukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 16. september braker det løs i Mathallen i Oslo. TV 2 skal kåre Norges beste til å blande smoothie og juice.

I dommerpanelet finner vi blant andre Wenche Andersen og Ole Martin Alfsen.

Finalene sendes direkte her på TV2.no.

Her melder du deg på til Smoothie & Juice NM!

Ole Martin Alfsen (48) synes det er gøy med et eget smoothie-NM i Oslo, og kjendiskokken er selv svært glad i drikken.

Det selges mye ferdiglaget smoothie i butikk, men Alfsen mener at folk kan fint lære seg å lage det selv.

– Med litt innsats får du ferskere og mer velsmakende smoothies til deg og dine. Pengene du sparer på å lage det selv er også ganske mye. I tillegg er en smoothie perfekt til skikkelig moden frukt og bær, som kanskje ellers ville gått i søpla – så hjemme hos meg er det også en fin måte å få brukt opp rester, sier Ole Martin Alfsen til TV 2.

Smoothie-medisin

Alfsen skal være dommer i smoothie-NM, og har lang erfaring med den tyktflytende drikken. Han er også opptatt av at det er svært sunt å drikke smoothie.

SMOOTHIE-PRINSEN: Kronprins Haakon Magnus tar seg en Smoothie-shot til frokost under et arrangement i Trondheim, juni, 2016. Foto: Ole Martin Wold/Scanpix
SMOOTHIE-PRINSEN: Kronprins Haakon Magnus tar seg en Smoothie-shot til frokost under et arrangement i Trondheim, juni, 2016. Foto: Ole Martin Wold/Scanpix

– Jeg lager faktisk smoothie oftere gjennom høst og vinterhalvåret. Det gir en skikkelig deilig boost med en god juice eller smoothie i mørketiden. Da er det også fint å blande inn fersk ingefær og/eller gurkemeie, som er genialt med tanke på immunforsvaret gjennom influensaperiodene, sier Alfsen til TV 2.

Alfsen har en blender på fast plass på kjøkkenbenken. Hans beste tips for å lage den aller beste smoothieen er som følger:

– Baser deg på sesongens råvarer, men vær ikke redd for å spe på med gode frosne bær/frukt. I utgangspunktet liker jeg de best bare med frukt/bær, men hvis den skal erstatte frokost en hektisk morgen er det fint å ha i litt gresk yoghurt og litt havremel i, som gir kroppen litt mer å løpe på, avslutter Alfsen til TV 2.