Sindre Lunke skifter lag etter sesongen.
Sindre Lunke skifter lag etter sesongen. Foto: Ezra Shaw

Norsk rytter hentes av klatrekongen i Tour de France

Sindre Lunke (24) fortsetter proffkarrieren i Fortuneo-Oscaro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Franske Warren Barguil (25) har fått god kontakt med Sindre Lunke på Sunweb-laget.

I juli vant Barguil klatretrøyen i Tour de France, men har valgt å forlate Sunweb til fordel for Fortuneo-Oscaro.

Nå får TV 2 bekreftet at Barguil har vært en pådriver for å hente Lunke til laget som en viktig hjelperytter til Tour de France 2018. Fortuneo Oscaro bekreftet overgangen på sine nettsider fredag ettermiddag.

– Jeg har vært med Warren Barguil i to år og vi passer godt sammen både på og av sykkelen. Han overrasket mange ved å velge Fortuneo Oscaro. Jeg kjenner ham godt, og vet at han ikke tok valget basert på penger. Han vil sykle, ha det gøy og vinne ritt. Det var viktig for ham å omme tilbake på et fransk lag, der han allerede kjenner de fleste rytterne og ledelsen, sier Lunke til lagets hjemmeside, og fortsetter:

– Warren ønsket meg på laget for å hjelpe ham, og laget var også interessert. For meg er det en ny mulighet og utfordring, og mitt mål er et å følge de beste klatrerne i fjellene på de største rittene. En og annen gang får man også gå for egne sjanser, så også jeg håper å kunne heve armene over hodet. Jeg vil dra nytte av å lære fransk kultur og språket. Jeg har allerede startet på franskkurs, så jeg er sikker på å lære raskt.

Warren Barguil vant klatretrøyen i Tour de France.
Warren Barguil vant klatretrøyen i Tour de France. Foto: Peter Dejong

Lunke har undertegnet en ettårskontrakt med det franske kontinentallaget, som er på nivå to i sykkelsporten. Laget er ikke automatisk med i de store rittene, men med en stjernerytter som Barguil i stallen vil invitasjonene komme.

– Vi bygger et langsiktig prosjekt, og der trenger vi unge ryttere som Sindre Lunke. Han er en utmerket klatrer, og han har allerede erfaring fra World Tour. Neste sesong skal han jobbe for kollektivet, akkurat som resten av laget, sier lagsjef Emmanuel Hubert i pressemeldingen.

– Dette er svært gledelig! Det ville vært veldig synd om Lunke stod uten lag etter en flott innsats med tøft rittprogram i sine to første år som proff. Han har et bra potensial som etapperytter og får nå en ny sjanse i et helt annen type lag, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Sindre Lunke gjorde en god jobb på Sunweb da kapteinen Tom Dumoulin vant Giro d'Italia i mai. Lunke ble den tredje nordmannen som har vært på et vinnerlag i Giroen.

Warren Barguils forhold til lagledelsen i Sunweb brøt sammen i Vueltaen, etter at det ble kjent at han skal skifte lag.

Barguil ble sendt hjem fra rittet før den åttende etappen fordi laget mente han ikke fulgte deres plan. Sunweb satser på Wilco Kelderman i sammendraget, men han fikk ikke hjelp av Barguil, som heller ville ha en fri rolle, da han var i en knipe.