Mann kritisk skadd etter knivstikking – én person siktet

En mann i 20-årene ligger innlagt på Ullevål sykehus med kritiske skader, etter knivstikking på Ellingsrud torsdag kveld. En siktet person er på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding fra AMK om at en person var knivstukket på Ellingsrud i Oslo klokken 21.48 torsdag kveld.

– Det er en mann i 20-årene som er knivstukket. Han er stukket i overkroppen, sa operasjonsleder Line Scott til TV 2 like før midnatt.

Mannen ble fraktet til Ullevål sykehus.

– En alvorlig handling

I 5-tiden fredag opplyser vaktleder ved Krimvakta i Oslo, Guro Sandnes, at mannen er innlagt med kritiske skader, og at tilstanden er ustabil.

– Vi har gjennomført mange vitneavhør, og det har vært mye arbeid med undersøkelser på åstedet. Politiet jakter på en mann som har status som siktet, sier Sandnes til TV 2.

Hun utelukker ikke at flere vil bli pågrepet eller siktet etter hvert som etterforskningen skrider frem.

– Vi er ferdig med noe av det tekniske arbeidet, men vi får stadig vekk nye tips og utfører flere avhør. Dette er absolutt en alvorlig handling.

Stengte t-banetrafikken

Hendelsen fant sted rett ved t-banestasjonen på Ellingsrud, og politiet valgte å stenge all t-banetrafikk i begge retninger en periode etter knivstikken.

Politiet var på stedet med flere patruljer, inkludert hundepatrulje og politihelikopter. Det ble gjennomført flere tekniske og taktiske undersøkelser på stedet, samt vitneavhør.