mistet nesten livet i helikopterulykken i Bergen:

Styrtrike David gir 2,8 millioner til dem som reddet ham

I over 25 minutter svevde kinesiske David Tang mellom liv og død, da hjertet hans stoppet etter at helikopteret hans havarerte i Bergen i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått nesten 4 måneder siden den styrtrike advokaten David Tang holdt på å miste livet i Norge.

– Jeg var død. Hjertet mitt hadde sluttet å slå. Jeg kan ikke huske noenting, sier David Tang til TV 2.

Tang, piloten hans og en medpassasjer hadde akkurat ankommet Norge og Bergen da de skulle lande et private helikopter om bord på en luksusyacht.

Da skjedde det. Et drivstoff-deksel løsnet og traff rotorbladene. Hydraulikken sviktet, piloten mistet kontroll og helikopteret gikk i vannet.

– Hjertet mitt stoppet i 25 minutter. Jeg svevde mellom liv og død. Konen min kunne blitt enke, og barna mine kunne mistet sin far den dagen, sier Tang.

Pengedonasjon

Takket være en storstilt redningsaksjon overlevde Tang og resten av mannskapet bestående av Charles Chang og piloten, Quentin Smith. Torsdag returnerte Tang til Norge for å takke dem som reddet han. Med seg hadde han en sjekk på nesten tre millioner kroner til Redningsselskapet fra de tre som ble reddet.

– Det er helt fantastisk. Vi skal bruke pengene på å støtte frivillige, gi bedre opplæring, rekruttere flere frivillige og få bedre utstyr på båtene, sier generalsekretær Rikke Lind til TV 2.

– Slike private gaver er med på å redde flere liv, sier Lind.

Vil fly igjen

Man skulle kanskje tro at Tang aldri ville dra tilbake til stedet som nesten kostet ham livet. Men for den kinesiske forretningsmannen er det helt motsatt.

– Når jeg får godkjent legeerklæringen fra Luftfartstilsynet, vil jeg fly igjen. Og jeg lover å komme tilbake til Norge som pilot, sier Tang.

Han forteller at Norge alltid vil ha en spesiell plass i hjertet hans.

– Jeg døde bokstavelig talt her, men jeg fikk en ny sjanse i livet, og ble derfor også født her. Norge vil derfor alltid være spesielt for meg, og jeg vil besøke Norge minst en gang i året heretter, sier Tang til TV 2.