Klopp bekrefter Coutinho-samtale:

– Det gir ikke mening å spille med Coutinho nå

Jürgen Klopp går langt i å utelukke at Philippe Coutinho er tilbake mot Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 12.45.

Liverpool avslo i sommer tre bud fra Barcelona på Philippe Coutinho, som selv ønsket seg til den katalanske storklubben.

Brasilianeren trente torsdag for første gang med resten av laget siden starten av august, og det er publisert en rekke bilder av en smilende Coutinho på trening.

Liverpool-manager Jürgen Klopp forklarte Coutinho-fraværet i august med at han hadde en ryggskade, men midtbanespilleren har vært involvert i to landskamper for Brasil den siste uken.

Coutinho returnerte til Merseyside sammen med klubb- og landslagskollega Roberto Firmino.

TILBAKE SMILENDE: Alberto Moreno (t.h.) delte et bilde av seg selv og Philippe Coutinho på Instagram torsdag.
TILBAKE SMILENDE: Alberto Moreno (t.h.) delte et bilde av seg selv og Philippe Coutinho på Instagram torsdag.

– Roberto spilte litt lenger i den andre kampen, men begge er friske, så det er fint. Det er selvfølgelig litt annerledes for Phil – og jeg vet hva folk vil tenke – men han hadde en ryggskade for noen uker siden og mistet om lag tre uker med trening, sier Jürgen Klopp til klubbens nettside, og fortsetter:

– Han dro på landslagssamling og trene normalt, men nå må vi forberede oss som om det er en ny sesong og vi har sju kamper før neste landslagsopphold. Da vi så ham på trening i morges tenkte vi at de kunne bruke ham umiddelbart, for han var virkelig god, men det gir ingen mening, mener Klopp.

Liverpool går nå inn i en hektisk periode av sesongen med spill Premier League, Mesterliga og Ligacupen. Først ut er lørdagens seriekamp mot Manchester City – en motstander Coutinho har scoret fem mål mot på bare sju kamper.

– Vi må fortsette med sesongoppkjøringen for Coutinho. Ikke så lenge, men noen flere økter, for den neste måneden er det sju kamper. Vi må alltid bestemme oss for om en spiller må trene mer eller om han kan spille. Han må gjøre litt mer enn de andre spillerne, men han kom på trening i veldig, veldig godt humør, og det ser veldig lovende ut, sier Klopp.

Tyskeren ble også spurt om han har snakket med Coutinho etter at han returnerte fra landslagsspill.

– Selvfølgelig er alt bra. Det er ikke noe annet å si, faktisk. Han er tilbake og vi hadde en virkelig god samtale, så det er bra, sier Klopp, som kunne glede seg over at alle landslagsspillerne returnerte friske til klubben.

Liverpool presenterte Alex Oxlade-Chamberlain på tampen av overgangsvinduet. Den tidligere Arsenal-spilleren kan debutere mot City.