Froome økte ledelsen – Eiking viste VM-form

– Froome tar bort all selvtilliten fra konkurrentene, kommenterer TV 2s sykkelkommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den siste bakken mål på den 18. etappen av Vuelta a España før stakk Chris Froome, Michael Woods og Alberto Contador fra resten av hovedfeltet.

Se hvordan den 18. etappen ble avgjort i videovinduet øverst!

– Vincenzo Nibali taper dyrebar tid. Dette lover ikke bra. Det blir for ujevnt og for tøft. Han taper 20 sekunder av de 42 sekundene han tok i går, sa TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

– Når de tror at Froome vakler og viser svakhetstegn, slår han tilbake og tar bort all selvtillit fra konkurrentene, fortsatte han.

Det ble belgisk bruddseier på etappen, for Sander Armée rykket i den siste bakken og kom alene til mål og sikret sin første Vuelta-seier.

Froome leder La Vuelta sammenlagt med ett minutt og 37 sekunder ned til Nibali og to minuttter og 17 sekunder foran Wilco Keldermann på tredjeplass.

Odd Christian Eiking, som er en del av Norges VM-lag i Bergen på fellesstarten, imponerte også ved å bli nummer 21 på den harde etappen.

– Dette er meget bra, Odd Christian Eiking. Dette er VM-form. En knalletappe. Han er ikke langt bak de beste og foran blant andre Tejay van Garderen, kommenterte Christian Paasche.

Se den 19. etappen av Vuelta a España på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fredag fra klokken 15.00.