Liverpools Jürgen Klopp og Chelseas Antonio Conte får kortere tid til å hente forsterkninger på.
Liverpools Jürgen Klopp og Chelseas Antonio Conte får kortere tid til å hente forsterkninger på. Foto: Jae C. Hong

Premier League-klubbene stenger overgangsvinduet før første seriekamp

Klubbene i Premier League får kortere tid til å hente forsterkninger på før sesongstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Telegraph og andre medier melder at avstemningen fikk støtte fra mer enn to tredjedeler av 20 klubber, som var nok til å vedta endringen.

Overgangsvinduet for Premier League-klubbene skal nå stenge klokken 17 engelsk tid torsdagen før første serierunde i sesongen spilles.

Januarvinduet berøres ikke.

Klubbene skal fremdeles ha lov til å selge spillere til andre ligaer etter den fristen.

Vanligvis kan alle klubbene i Europa kjøpe og selge spillere til utgangen av august. Endringen vil kun gjelde Premier League og ikke de lavere divisjonene i England.

Klubbene har ønsket endringen for å ha å ha ro rundt laget når serien er i gang.

– En god idé

I år har situasjonen rundt spillere som Liverpools Coutinho og Arsenals Sanchez ført til enorme spekulasjoner og «skader» som har holdt dem utenfor laget.

– Dette synes jeg rett og slett er en god idé, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Det er fornuftig, istemmer ekspertkollega Petter Myhre.

Møller har vært motstander av overgangsvinduet slik det har utviklet seg.

– To måneder til å kjøpe spillere på må være mer enn nok. I år var det jo på grensen til galskap på slutten. De påvirker verdisetting av spillerne kombinert med desperate managere, sier Møller.

Han mener man nå kan unngå situasjoner som den med Coutinho i Liverpool, der han nærmest streiket de første ukene av sesongen.

– Når man går inn i en ny sesong, er det bra for spillerne å vite hvor man står i en stall. Det er dumt for en spiller som har spilt seg inn på et lag, skal miste plassen igjen når overgangsvinduet stenger fordi en streikende spiller ikke er blitt solgt. Det er naturligvis også bra for managerne at de da vil få ro i troppen fra seriestart.

Petter Myhre sier at andre ligaer, som i teorien kan kjøpe spillere fra Premier League, i praksis vil måtte forholde seg til den nye fristen.

– Det vil gå seg til. Med den økonomien den engelske klubbene har nå, skal det veldig mye penger til før de selger sine beste spillere etter at sesongen er i gang. Jeg kan ikke se at det er aktuelt, sier Myhre.

Simen Stamsø Møller ser likevel en mulig ulempe ved endringen.

– Dette kan føre til mer «tapping up», ulovlig kontakt med spillere. Når storklubber vet de har kortere tid i sommervinduet, kan de begynne å kontakte spillere i mindre Premier League-klubber mot slutten av sesongen og dermed skape uro, slik vi så med Liverpool og Southamptons Virgil van Dijk.

Premier League-sjef Richard Scudamore sier til Sky Sports at de klubbene som er imot endringen hadde sin strøste bekymring rundt at de fremdeles kunne miste spillere til utlandet.

– Men nesten alle managerene er for endringen, sier Scudamore.